Ingezonden persbericht


Persbericht, 16 mei 2011

Duurzame verpakkingen

Alle zuivelpakken Arla en Friesche Vlag dagvers met FSC-keurmerk Nijkerk - Naast alle pakken van Arla zullen nu ook pakken van Friesche Vlag dagvers geleidelijk het FSC-keurmerk gaan dragen. In september 2010 introduceerde Arla Foods Nederland al FSC-verpakkingen voor haar biologische zuivel. In januari 2011 volgden FSC-gecertificeerde golfkartonnen omverpakkingen voor alle zuivel uit de fabriek in Nijkerk. De nieuwste stap is het FSC-gecertificeerde karton voor alle pakken met (biologische en reguliere) zuivel die Arla Foods Nederland onder merk produceert.

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Verantwoord Bosbeheer). Het FSC-certificaat garandeert dat de grondstof voor de kartonnen verpakkingen afkomstig is uit verantwoord beheerde bronnen. "Met de FSC-zuivelpakken voor onze merken Arla en Friesche Vlag is het ons opnieuw gelukt om een belangrijke stap te zetten op het gebied van duurzame verpakkingen", zegt Louis Rippen, Director Marketing & Innovation van Arla Foods Nederland. "Begin dit jaar waren we het eerste Nederlandse bedrijf met FSC-omverpakkingen voor het transport van onze zuivel naar de afnemers. We zijn trots op de vooruitgang die we telkens weer weten te boeken."

Dichter bij de natuur
De invoering van FSC-verpakkingen maakt deel uit van Arla's duurzaamheidsprogramma 'Dichter bij de natuur'. Dit programma heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, distributie maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn. De zuivelonderneming uit Nijkerk wil in 2020 klimaatneutraal zijn voor verpakkingen, productie en transport.

Over Arla Foods Nederland
Arla Foods Nederland (440 medewerkers) bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods B.V. voor dagverse zuivel uit Nijkerk en Arla Foods amba voor de kaasspecialiteiten uit Scandinavië. De missie is: "Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar maken". Arla Foods Nederland is nummer 2 in de Nederlandse markt voor dagverse zuivel. Het bedrijf voert sterke merken zoals Friesche Vlag, Arla, Milk & Fruit, Breaker, Arla Apetina en Castello. Naast merkproducten levert Arla Foods Nederland zuivel voor huismerken. De onderneming is onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Denemarken en Zweden en de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.


- Einde persbericht -
Noot voor de redactie (