Politie Drenthe

Maandag 16 mei 2011

Provincie Drenthe, 16-05-2011

Aangekondigde verkeerscontroles deze week

DRENTHE De politie kondigt de volgende verkeerscontroles aan deze week. Aanstaande vrijdag wordt het verkeer op de N374 in de gemeente Borger-Odoorn gecontroleerd op hun snelheid door middel van een radarcontrole. Zaterdagavond en nacht zullen bestuurders in Drenthe op meerdere plaatsen in de provincie worden gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Inbraak bij sportvereniging

SMILDE Zondagmorgen bleek dat er in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken was in een pand van een sportvereniging aan de Meulewieke. Er zijn meerdere kratten bier weggenomen. De politie onderzoek te inbraak.

Bestuurder veroorzaakt ongeval

PAPENVOORT Zondagmorgen heeft een 42-jarige man uit Stadskanaal een ongeval veroorzaakt. Een 70-jarige automobilist uit Assen reed over het Papenvoort en wilde ter hoogte van het Boomkroonpad linksaf slaan. Bij het linksaf slaan werd de auto van de man geraakt in de linkerflank. De 42-jarige man uit Stadskanaal reed achter de Assenaar, wilde vermoedelijk een auto tussen hen inhalen en zag niet dat de man uit Assen linksaf sloeg waardoor hij tegen diens auto botste. Bij de man uit Stadskanaal is een blaastest afgenomen, hij blies een A (alert). Nadat de man in het Wilhelmina Ziekenhuis was geholpen aan zijn verwondingen is hij aangehouden. De man blies vervolgens bij de ademanalyse 235 ug/l. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Vrouw overlijdt na ongeval met tractor

DWINGELOO Zondagmiddag is een 47-jarige vrouw uit Dwingeloo gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Zij is vermoedelijk gevallen en daarna overreden door een tractor van het bedrijf. De traumahelikopter is aangevlogen en de vrouw is in zwaar gewonde toestand per ambulance overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen waar zij later die middag is overleden aan haar verwondingen.

Beschonken bestuurder aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige automobilist uit Valthermond aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een auto in de berm stond aan de Dordsestraat welke vermoedelijk bij een ongeval betrokken was geweest. Ter plaatse bleek dat de 20-jarige automobilist uit de richting van het centrum kwam en vermoedelijk de macht over het stuur verloor, in de middenberm terecht kwam waarop het voertuig draaide en tot stilstand kwam. Op het moment dat agenten het voertuig inspecteerden kwam de bestuurder en zijn 27-jarige bijrijder uit Emmen aanlopen. De bijrijder verklaarde eerst dat hij had gereden, maar dit bleek niet te kloppen. De 20-jarige man is hierop aangehouden. Later bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 340 ug/l. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt winkelinbraak

MEPPEL In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie de melding van een winkelinbraak aan de Hoofdstraat. Ter plaatse bleek dat er inderdaad was ingebroken. Er zijn meerdere schoonheidsproducten weggenomen uit de winkel. Daarnaast is er behoorlijk wat braakschade aan de winkel aangebracht. De 47-jarige eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Man aangehouden voor vernieling ruit

EELDE De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige man uit Eelde aangehouden. Kort daarvoor deed een 37-jarige vrouw uit Eelde melding van geluidsoverlast van haar buren aan de Loopstukken. Ter plaatse bleek dat er inderdaad veel lawaai uit de woning kwam. De bewoners zijn hierop aangesproken waarna de agenten zijn vertrokken. Kort daarna kreeg de politie de melding dat er een raam was ingegooid bij de woning van de 37-jarige vrouw. Ter plaatse zagen de agenten de 29-jarige man nog net weglopen. De man kon kort daarna in een woning aan de Lotstukken worden aangehouden. Hij bekende de ruit te hebben ingegooid. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Rijbewijs snelheidsovertreder ingevorderd

ASSEN De politie heeft zondagmiddag een 24-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed over het Peelo toen hij een lasercontrole passeerde. De man reed daar met een snelheid van 101 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.