Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB
P+R Plus: nieuwe verbinding tussen snelwegen en OV

Den Haag, 16 mei 2011

De ANWB presenteerde vandaag haar visie 'P+R Plus' aan minister Schultz van Haegen en aan Peter Smit, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden. De visie P+R Plus bevat een plan om wegen en openbaar vervoer op een nieuwe manier aan elkaar te knopen. Door P+R Plus ontstaan knooppunten buiten de stedelijke centra waar automobilisten gemakkelijk kunnen overstappen op hoogwaardig openbaar vervoer richting verschillende steden. Huidige P+R voorzieningen liggen vanwege sterk uitdijing van het stedelijk gebied vaak te dicht op de stad.

Om het potentieel te schetsen heeft de ANWB samen met TNO haar visie uitgewerkt voor de regio Rotterdam- Den Haag. Deze regio kan als voorbeeld dienen voor andere stadsregio's in Nederland.

P+R Plus zijn hoogwaardige overstapplekken op de belangrijkste invalswegen van het stedelijk gebied. De reiziger kan er gemakkelijk overstappen op openbaar vervoer naar alle belangrijke bestemmingen. Op deze plekken moet actuele reisinformatie beschikbaar zijn voor de reiziger. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk dat de reiziger zich vooraf in het lokale of regionale OV-lijnennet verdiept.

De visie P+R Plus is een integrale uitwerking van de visie op het Robuust Wegennet die de ANWB in 2008 presenteerde. De ANWB is van mening dat de introductie van P+R Plus een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid rond de grote steden. Het vergroot de keuzemogelijkheden van de reiziger.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl