Ingezonden persbericht


Persbericht

Uniserver lanceert Cloud probeerservice 'Bouw je Cloud' en multi-datacenter IaaS

Heerhugowaard, 16 mei 2011 - Uniserver, koploper in Nederland op het gebied van Cloud Hosting (Infrastructure-as-a-Service), heeft de Uniserver Cloud probeerservice 'Bouw je Cloud' gelanceerd. Op de website kunnen geĂŻnteresseerden met een paar muisklikken vrijblijvend 1 tot 50 Cloud-server(s) op maat configureren om hun eigen test Cloud uit te proberen.

Klik hier voor de 'Bouw je Cloud' service.

Verder heeft Uniserver een primeur met Multi IaaS: Infrastructure-as-a-Service over meerdere datacentra, live!! In veel gevallen is het datacenter, hoe betrouwbaar ook, toch een single point of failure. Multi IaaS realiseert datacenter redundancy door meerdere datacenters, indien gewenst van verschillende leveranciers, op te nemen in een IaaS omgeving. Dit houdt in dat als het ene datacenter uitvalt, een ander datacenter de dienst direct en naadloos overneemt. Multi IaaS is een uitkomst voor zeer bedrijfskritische of grootschalige kantooromgevingen. Op deze manier is de gebruiker ervan verzekerd dat zijn Cloud-infrastructuur beschikbaar blijft en de organisatie kan blijven doorwerken, ook als er problemen zijn met een datacenter. Klik hier voor meer informatie over Multi IaaS.

Daarnaast biedt Uniserver ook StaaS (Storage-as-a-Service). De dienst voorziet in zeer uitgebreide storage (max. 50TB per Cloud server), bijvoorbeeld voor back-up van de primaire omgeving of voor primaire storage. De snelle groei van de benodigde opslagcapaciteit is een doorlopende uitdaging voor veel organisaties. Storage systemen raken snel vol en investeren in een SAN of NAS is doorgaans erg duur. Bovendien blijft dit investeringsvraagstuk terugkomen en meestal sneller dan gedacht. Met Uniserver StaaS houdt de organisatie de groei gemakkelijk en kosteneffectief bij. Klik hier voor meer informatie over Uniserver StaaS.

Over Uniserver
Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000. Uniserver is gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de UniStructure(TM) infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van shared server hosting tot en met een Infrastructure as a Service (IaaS), waarbij ICT partners en resellers de benodigde resources geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Bovendien biedt Uniserver met haar partnerprogramma een unieke en kant-en-klare oplossing 'Uniserver Cloud-in-a-Box' waarmee IT partners en resellers Cloud Computing aan hen klanten kan leveren. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Uniserver een zeer uitgebreide database aan klanten en partners aan zich weten te binden. Uniserver is een van de eerste leden van de VMware Partner Advisory Council Benelux en actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association).