Ingezonden persbericht


16 mei 2011

Eerste Tuinkriebels Pulhof is een schot in de roos

Allereerste editie plantenmarkt blijkt groot succes

Meer dan drieduizend tuinliefhebbers brachten gisteren een bezoek aan de allereerste editie van de plantenmarkt Tuinkriebels Pulhof in Wijnegem. Ook de inwoners van Wijnegem daagden massaal op voor bijzondere plantjes en nieuwe tuinideeën. De exclusieve blauwe perkroos Rosa Minerva was gisteren (voorlopig) uitverkocht.

Allereerste editie is een succes!

Het minder goede weer bleek geen spelbreker voor de ware tuinliefhebbers. Met duizenden kwamen ze gisteren afgezakt naar het provinciaal domein Pulhof in Wijnegem. De allereerste editie van de plantenmarkt Tuinkriebels Pulhof was metéén een schot in de roos. De exclusieve Rosa Minerva die Ivo Pauwels (Lions Club Minerva) ten voordele van goede doelen verkoopt, was gisterenavond trouwens uitverkocht. Ook de jonge bezoekers genoten met volle teugen van de plantenmarkt dankzij de artistieke workshop van Piazza Dell' Arte. Bezoekers en standhouders hadden een geweldige dag. Vele plantjes vonden een nieuwe eigenaar en het uitbundig uitwisselen van tips & tricks deden menig groene vingers jeuken naar meer. Wegens dit instant succes is het waarschijnlijk dat Tuinkriebels Pulhof in de toekomst wordt uitgebreid. In 2012 wordt het treffen van tuinliefhebbers mogelijks naar twee dagen gebracht.

Sfeerfoto's (die u kan downloaden van ftp-server):

()

()

()

()

()

()
()

()

()

()

()

()

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Rik Röttger, sp.a
tel. 03 - 240 52 58

Perscontact:
Anouche De Keyzer, Communicatieverantwoordelijke PGRA Departement Recreatie, Sport en Toerisme
Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen, Turnhoutsebaan 232 in 2100 Deurne anouche.dekeyzer@groenantwerpen.provant.be tel. 03 ­ 3600.51.11
www.groendomeinpulhof.be

Foto's Tuinkriebels Pulhof door Bart Moons voor PGRA.

Meer foto's 'Tuinkriebels Pulhof 15 mei 2011' zijn in hoge resolutie beschikbaar. U kan ze downloaden via: ftp://ftps.provant.be/PGRA/ in de map Tuinkriebels Pulhof in de submap 15mei2011 sfeerbeelden Kopieer en plak daartoe deze url in uw navigatiebalk. Gebruikersnaam en paswoord = Pers (hoofdlettergevoelig !)

Agendatip provincie Antwerpen

Zondag kriebelt het ... in het Pulhof !!

15 mei 2011 ­ vanaf 10 uur ­ Groendomein Pulhof in in Wijnegem

()

Allereerste editie Tuinkriebels Pulhof
telt meer dan 70 standhouders

()

Bijzondere plantenmarkt op betoverend
mooie locatie.

()

Gratis kookworkshops en streekeigen hapjes
in het Pulhof
Meer dan 70 bijzondere standhouders kruiden zondag de allereerste editie van TUINKRIEBELS PULHOF in Wijnegem. Met een ruim marktaanbod van unieke planten en tuinoogsten, het uitwisselen van tips & tricks en een aanstekelijk enthousiasme, kun je TUINKRIEBELS PULHOF nog het best omschrijven als een soort hoogmis door en voor de gepassioneerde tuinliefhebber.

De oproep van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) eerder dit jaar, viel duidelijk niet in dovemansoren. Zowel de gedreven particuliere tuinliefhebber als de professionele kweker, de bekroonde veredelaar en plaatselijke verenigingen meldden zich aan om hun producten en kennis te komen delen met anderen op TUINKRIEBELS PULHOF.

Eén van die exclusieve producten op TUINKRIEBELS PULHOF is zeker en vast de Minervaroos. Deze meest blauwe perkroos ter wereld werd nog geen jaar geleden voorgesteld in het Rivierenhof door rozenveredelaar Martin Vissers (aanwezig in de namiddag) en won intussen met ruime voorsprong de geurprijs op het rozenconcours van Saverne. De Rosa Minerva is slechts zeer beperkt beschikbaar en de opbrengst ervan gaat integraal naar sociale goede doelen van de Lionsclub. De Rosa Minerva wordt verkocht in de stand van radiomaker tuinspecialist, gekend van Groene Vingers en hoofdredacteur van Bloemen & Planten: Ivo Pauwels, auteur van meer dan vijftig tuinboeken. Harry Van Trier, vermaard botanicus en auteur van oa. prachtige boeken over hortensia's, hydrangea, buxus, helleborus, bambuseae, .. signeert op TUINKRIEBELS PULHOF. Bart Belmans uit Ranst stelt in zijn stand 'Sanguisorba' een schat aan historische en medicinale gewassen voor. Naast kruiden, wilde planten en vergeten groenten, kweekt Bart ook nieuwe voedingsgewassen. Rob Van Bauwel uit Kalmthout is gespecialiseerd in eerder zeldzame heesters en bomen. In zijn kwekerij 'Bijzondere planten' zaait Rob de meeste hiervan zelf en biedt ze als plantgoed aan de liefhebber aan. Ook tuinoogsten en de bereiding ervan worden op TUINKRIEBELS PULHOF niet vergeten. Er zijn meerdere doorlopende kookdemo's die je kunt bijwonen, waaronder die Eten vol Leven of die door Mieke Vervecken ­ Pieters van De Natuurlijjke Kookschool. Verse, lokale seizoensproducten worden er verwerkt in evenwichtige, lekkere gerechten met verfijnde smaken. Wil je niet zeulen met je net aangekochte aanwinsten, dan kun je deze geheel gratis en veilig in bewaring geven aan de PGRA-plantencrèche. Wie op het eind van de dag een kruiwagen nodig heeft, kan deze probleemloos ontlenen door het tijdelijk in bewaring geven van zijn/haar identiteitskaart. Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Piazza Dell 'Arte geeft jongeren vanaf 9 jaar de kans om na een korte initiatie door een kunstenaar voor één dag artistiek verslaggever te zijn op TUINKRIEBELS PULHOF. De kunstzinnige foto's zullen niet alleen 's avonds maar ook later online te bewonderen zijn. Florissant, een plaatselijke vereniging uit Wijnegem voor bloemsierkunst, leert je ontspannen experimenteren met bloemen en natuurlijke materialen. En laat je met plezier kennismaken met haar uitgebreid lessenaanbod. De Wijnegemse compostmeesters wijden je graag in in de wereld van humusrijke compost. Ook kinderen kunnen er op speelse wijze leren composteren en zien hoe nuttige beestjes (bijna) alle werk doen

Ontdek ook de 61 andere standhouders op de standhouderslijst in bijlage !!! : Pioenen en papavers, 'Blije Bloemen', Speelgroen, kleinfruit, alpenplanten, riddersporen, daglelies, vijgen, kiwi's, de volkstuinders uit Merksem, ... enz.

TUINKRIEBELS PULHOF is een must voor elke tuinliefhebber!

Praktische info Tuinkriebels Pulhof 2011
wanneer:
Zondag 15 mei 2011 van 10u tot 18u
waar:
Provinciaal groendomein Pulhof,
's Gravenwezelsteenweg 59
in 2110 Wijnegem

kostprijs:
¤ 2 p Gratis voor inwoners Wijnegem (op vertoon ID-kaart) en gratis voor kinderen tot 12 jaar.

OPGELET:
Honden zijn niet toegelaten op Tuinkriebels Pulhof. Het domein herbergt een rustzone voor reeën. Reeën slaan op de vlucht wanneer ze honden ruiken.