Ingezonden persbericht


----------

Debuutalbum Pitto ligt vandaag in de winkels
Utrechtse producer blij met het resultaat

Utrecht, 16 mei 2011 - Op zijn langverwachte debuutalbum "Objects in a Mirror are closer than they appear", uitgebracht op het platenlabel Green van Joris Voorn en Edwin Oosterwal, laat de Utrechtse producent Pitto een volwassen en genre-overscheidend geluid horen. Het album is vanaf vandaag in de winkels verkrijgbaar.

Door te werken met een aantal hoogbegaafde muzikanten en vocalisten, en ook zelf een aantal vocalen voor zijn rekening te nemen, neemt hij hij een moedige en grote stap in de richting kwetsbare elektronische pop. In een tijd waarin de LP is uitgegroeid tot een promotie-instrument en een vorm van expressie, onderscheidt het album zich als een oprecht en meeslepend artiestenalbum.

In de afgelopen twee jaar heeft Pitto een internationale cast van zangers en muzikanten in zijn studio uitgenodigd. De uit Londen afkomstige Annie Mackin leent haar gesproken woord voor "Childhood storage" en "The return of Childhood storage", die beide zijn geschreven door mode-ontwerpster Anna Nicole Ziesche. Pianist Wout Smeets werkt mee aan "Every second of U". De Utrechtse Lilian Hak zingt over de spookachtige akkoorden van "Ceiling in Paris". Leonie Muller uit Breda leent haar stem op "Where my soul is now" en "Goodnight". Manu Delago speelt onder de knie op het betoverende "Mono Desire". En de uit Keulen afkomstige Alice Rose werkt mee aan "When i look at you", "Devil In desire", "Don't come any closer" en "Happy Now".

Elke track, in totaal dertien stuks, heeft zijn eigen verhaal te vertellen, maar het volledige pakket biedt een groter verhaal, verspreid over veel verschillende genres. "Objects in a mirror are closer than they appear" is een zeer intieme en dynamische luisterervaring, wat van het ene op het andere moment van een extatisch gevoel naar pure melancholie gaat. Als Pitto zelf zingt op "Walking By The Sea", blijkt dat oprechte muziek vanuit het hart de enigste muziek is die hij kan maken.

----------

Voor meer informatie over de samenwerkende artiesten:

Alice Rose: alicerose.com

Anna Nicole Ziesche: anna-nicoleziesche.com

Leonie Muller: artimix.nl

Lilian Hak: lilianhak.com

Manu Delago: manudelago.com

Wout Smeets: myspace.com/wsmeets

----------
Persinfo over Pitto
http://justpitto.com/green/pressdownloads/index.html

facebook:
www.facebook.com/Pitto.Fan.Page

label:
www.rejected.nl www.facebook.com/greenofficial

----------

Lodewijk Rondeboom
Vers Vermaak
06-42081565