GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T
GroenLinks wil debat over collegecrisis Rotterdam

Rotterdam, 16 mei 2011

GroenLinks wil donderdag een extra raadsvergadering over de collegecrisis in Rotterdam. Fractievoorzitter Arno Bonte heeft daarvoor vandaag een verzoek ingediend. Bonte wil voorkomen dat de collegecrisis leidt tot bezuinigingen die de meest kwetsbare Rotterdammers treffen.

Het college heeft vandaag het vertrouwen opgezegd in PvdA-wethouder Schrijer van Sociale Zaken, omdat hij niet bereid is om 'asociale bezuinigingen' op zijn portefeuille uit te voeren. Schrijer had een pakket aan maatregelen voorgesteld van honderd miljoen euro om een tekort in de begroting van de bijstand op te lossen. Zijn collega-wethouders vonden dat echter niet ver genoeg gaan.

Bonte wil van de PvdA-fractie weten voor welke koers zij kiest. "Kiest de PvdA voor het sociale bezuinigingspakket dat Schrijer heeft voorgesteld, of voor onverantwoord veel bezuinigen op de meest kwetsbare Rotterdammers, zoals de coalitiepartners willen?". Bonte heeft de PvdA afgelopen weekend aangeboden dat GroenLinks bereid is om de PvdA aan een sociale meerderheid in het college te helpen. "Als de PvdA er voor kiest VVD of CDA in te ruilen voor GroenLinks, dan is er een sociale meerderheid in het college om de megabezuinigingen op een sociale manier op te vangen."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Fractievoorzitter GroenLinks Rotterdam 06 - 24 759 207

Met vriendelijke groet,
Lies Roest
Fractiemedewerker GroenLinks Rotterdam

T 010-2672147
W www.groenlinksrotterdam.nl (aanwezig van maandag tot donderdag)