Twynstra Gudde


Eerste openbare elektrische oplaadpunt in Amersfoort geïntroduceerd
16 mei 2011

Het eerste openbare elektrische oplaadpunt in Amersfoort werd op 16 mei officieel geïntroduceerd. Dit oplaadpunt staat op het Stationplein en is door de gemeente samen met de stichting E-laad.nl en organisatieadviesbureau Twynstra Gudde ontwikkeld. Bij de oplaadpaal kunnen elektrische auto's worden opgeladen. Hiermee wil de gemeente het gebruik van duurzame vervoersmiddelen stimuleren.

De Amersfoortse wethouder Van `t Erve introduceerde samen met Carol Lemmens, directeur van Twynstra Gudde, het oplaadpunt door de opvallende elektrische auto van het organisatiebureau op het Stationsplein te parkeren en vervolgens op te laden. "Geweldig dat Twynstra Gudde het voortouw neemt", zei wethouder Van 't Erve, "de gemeente wil duurzaam vervoer stimuleren en mogelijkheden daarvoor bieden, maar dat moet vervolgens wel worden opgepakt door bedrijven. Twynstra Gudde doet dat nu."

Amersfoort heeft drie oplaadpunten: in de parkeergarage onder het Stadhuis, een in de Koestraatgarage en dus nu aan het Stationsplein. In het eerste kwartaal van 2011 worden in totaal 15 tot 20 oplaadpunten in Amersfoort geplaatst. De locaties hiervoor moeten nog worden bepaald.