Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt grote drugscontrole bij uitgaansgelegenheid

Datum publicatie: 16-05-2011 14:02

Op zaterdag 14 mei vond bij een uitgaansgelegenheid aan de Prins Alexanderlaan een evenement plaats dat door zo'n 1000 bezoekers werd bezocht. De politie hield voorafgaand en tijdens het feest een zogenaamde Skwibus-actie. Het Skwibus team bestrijdt de lokale drugsoverlast.

De bezoekers werden door speciaal getrainde politiehonden gecontroleerd op het bezit van drugs. De hondengeleiders waren op verzoek van het Skwibus team ingezet.

De honden, reageerden bijna 50 keer op bezoekers en die bleken dan ook in het bezit te zijn van drugs. Er werden verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Buiten ruim 80 XTC pillen werd er zo'n 5 gram speed en 8 gram cocaïne aangetroffen bij verschillende bezoekers.

Tegen 11 arrestanten werd proces-verbaal opgemaakt. De verdachten werden in de gelegenheid gesteld direct hun boete te betalen (totaal ruim 5000 euro) waarna ze in vrijheid werden gesteld. De hoogste boete was 700 euro voor het bezit van 12 XTC pillen. De verdachten varieerden in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. In de omgeving werd ook nog een man aangehouden die het bezit bleek te zijn van een vuurwapen.

In totaal werden ruim 40 politiemensen ingezet tijdens de actie.

Het Skwibus team is voornemens vaker deze controles binnen het district Oost te gaan uitvoeren. Overigens is Skwibus ook te volgen via twitter en genomineerd voor de veiligheidsaward 2011
(http://www.veiligheidaward.nl)