Woonbond


16-05-2011 Beatrixplein Bennebroek winnaar Klimaatstraatfeest

Zaterdag 14 mei werden de bewoners van het Beatrixplein in Bennebroek getrakteerd op een Superstraatfeest. Zij wonnen de hoofdprijs in de landelijke energiebesparingswedstrijd Klimaatstraatfeest.

Tijdens het feest kregen de winnaars een bokaal overhandigd, ze werden getrakteerd op een optreden van Jaap van X-Factor en genoten samen met hun gasten van een barbecue. De 499 andere winnende klimaatstraten in Nederland ontvingen een feestpakket met artikelen en lekker eten en drinken.

Jaap van X-factor verzorgde een optreden Terwijl de gasten op het Beatrixplein stonden te genieten van hun glaasje champagne en speciale Klimaatstraatfeest-cupcakes, heette gastheer Gaston iedereen welkom.

Beste Klimaatstraatfeestgemeente

Al snel werd mevrouw Schep, loco-burgemeester van Bloemendaal, op het podium geroepen. Zij werd verrast met de benoeming tot Beste Klimaatstraatfeest-gemeente van Nederland. De straten in de gemeente Bloemendaal deden het gemiddeld genomen het beste van alle deelnemende gemeenten in Nederland.

Beatrixplein Bennebroek nummer 1

Vervolgens werd Jaap op het podium geroepen om de Klimaatstraatfeest-bokaal te overhandigen aan de trotse kartrekker van het Beatrixplein, Marie-José. "Het is geweldig om het Superstraatfeest samen te vieren. Vorig jaar deden we ook al mee, maar werden we 15e. Dit jaar wilden we dus voor die nummer 1 plek gaan, maar we hadden natuurlijk niet kunnen weten dat het ook écht zou lukken!"

Woningcorporatie aan de slag met energiebesparing

Tijdens het feest werd ook een intentieverklaring getekend met woningcorporatie Pré Wonen. In deze verklaring is opgenomen dat de corporatie verder gaat investeren in energiebesparende maatregelen en dat de woonlastenwaarborg toegepast wordt.

Thermografische foto's

De bewoners van het Beatrixplein zijn via Bewonerskern Pré Wonen lid van de Woonbond. Zij waren ook één van de vijf winnaars van de prijsvraag 'win een thermografische foto', die de Woonbond uitschreef als partner van het Klimaatstraatfeest'. Op de website Bespaar energie met de Woonbond is in een filmpje te zien hoe deze foto's gemaakt zijn.

Over het Klimaatstraatfeest

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van ruim 30 maatschappelijke organisaties van Nederland die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de campagne werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Buurtlink, de Fietsersbond, Meer met Minder, Milieu Centraal, Natuurmonumenten, Stichting Band op Spanning, Vereniging Eigen Huis, de Woonbond en diverse gemeenten.