KNHS

Patrick Jacobs wint eerst KNHS-BoerenBond/Welkoop Cup wedstrijd 16 mei 2011
foto winnaar sevenum - patrick jacobs

SEVENUM (KNHS) Op zaterdag 14 mei werd ook dit jaar op het wedstrijdterrein Dn Umschwing in Sevenum de aftrap van het nieuwe seizoen van de KNHS-BoerenBond/Welkoop Cup gegeven. Internationaal springruiter Henk van den Broek mocht als stijljury de ruiters in de eerste manche beoordelen. Patrick Jacobs (Venray) won de rubriek met de zesjarige Aktiedou (v. Karandasj).

Na afloop van iedere rit in de eerste manche voorzag rijstijljurylid Henk van den Broek de deelnemers van commentaar. Door zo netjes mogelijk te rijden, en door foutloos te blijven konden punten in de eerste omloop behaald worden. Patrick Jacobs kreeg maar liefst een 9 voor de stijl van rijden. Hij legde met Aktiedou de eerste manche foutloos af en kwam zo op een puntentotaal van 36. Dit bracht hem aan de leiding in de eerste manche. De jonge Teun Vestjens (Sevenum) werd in de eerste manche met een 8,3 voor stijl beoordeeld. Met Warwick (v. Hamlet) wist ook hij foutloos te blijven. Henk van den Broek: Tijdens de beoordeling heb ik vooral gelet op de houding en de balans van de ruiter, de rust in het rijden, en het oog voor de sprong. Het is belangrijk dat ruiters leren om met gevoel paard te rijden. Patrick Jacobs was de duidelijke winnaar van de rubriek.

De tweede manche werd verreden op tijd. Het was Teun Vestjens die als snelste over de finish kwam. Met zijn tijd van 37,52 seconden nam hij de leiding in de tweede manche. Patrick Jacobs ging als laatste van start in de tweede omloop. Om aan de leiding te blijven moest hij sneller zijn dan Linda Smulders (Horst) die op dat moment met O Neill S (v. Junior) de tweede tijd van 42,88 seconden had neergezet. Jacobs wist te finishen in 40,12 seconden. Door zijn winst in de eerste manche, en de twee plaatsingspunten in de tweede manche was de overwinning voor hem. Ook Vestjens behaalde in deze wedstrijd 3 plaatsingspunten, maar de stijlbeoordeling geeft in dit geval de doorslag.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.knhs.nl > springen > competities.

BoerenBond en Welkoop is de enige winkelformule in Nederland die een totaalassortiment levert op het gebied van het buitenleven. Het productenpakket van BoerenBond en Welkoop is afgestemd op alles wat met het buitenleven te maken heeft; tuin, dier, functionele werk- en buitenkleding en seizoensartikelen. Ook op paardengebied bent u bij BoerenBond en Welkoop aan het juiste adres. Een uitgebreid assortiment aan ruiter- en stalbenodigdheden, verzorgingsproducten, weideuitrusting en een compleet voederassortiment biedt alles voor ruiter en paard.