Gemeente Den Helder

Jaarrekening 2010: resultaat reguliere activiteiten positief 2011-05-16

Op basis van de reguliere activiteiten sluit de jaarrekening van de gemeente over 2010 met een positief saldo van 5,2 miljoen euro. Na de balansdatum zijn nog drie grote incidentele posten van in totaal 9,2 miljoen euro verwerkt waardoor de jaarrekening nu sluit met een nadelig saldo van 4,0 miljoen euro.

Ter dekking van de kosten van bodemsanering Willemsoord is een storting in de risicovoorziening bodemsanering gedaan van 2,8 miljoen euro en een storting van 5,6 miljoen euro in een risicovoorziening claim Willemsoord. In het kader van de grondexploitatie is voor de locatie OS&O (Huisduinerkwartier) een aanvullende voorziening getroffen van 0,8 miljoen euro om gemaakte en nog te maken kosten af te dekken.

Accountantsverklaring 2010
Het college is verheugd dat ook dit jaar een goedkeurende accountantsverklaring is verkregen voor zowel getrouwheid als rechtmatigheid. De accountant heeft daarnaast vastgesteld dat de gemeente duidelijk steeds beter in control is over de gemeentekas. Het college van burgemeester en wethouders is daar zeer mee ingenomen:

"Daar zijn wij heel tevreden over en vinden het een compliment voor de ambtelijke organisatie. Het maakt duidelijk dat we onze planning- en controlcyclus opnieuw duidelijk verbeterd hebben."