KNHS

Mooie scores voor jonge dressuurpaarden in KNHS-Subli Kampioenschap Sevenum
16 mei 2011

SEVENUM (KNHS) Zaterdag 14 mei vond in Sevenum de derde selectiewedstrijd om het KNHS-Subli Kampioenschap plaats. Jonge dressuurpaarden kwamen hier in hun leeftijdscategorie aan start. Bij de vierjarigen werd Coco HS (v. Santano), gereden door Fieke Houwen (Wanssum) als beste beoordeeld. Cest Magnifique (v. San Bretabo) en Joyce van Cranenborke (Baexem) scoorden het hoogst bij de vijfjarigen. De zesjarige Astrid Sollenburg (v. OO Seven) behaalde de winst met Floor Dröge (Swolgen).

Op wedstrijdterrein Dn Umschwing beoordeelde jurypanel Jan Peeters (Weert) en Karin Retera (Nuenen) de rubrieken. Jan Peeters was over het algemeen erg te spreken over de paarden. Vooral de winnaars in de rubriek voor de vier- en vijfjarige paarden sprongen boven de rest uit. Beiden waren elegante paarden met veel beweging en goede basisgangen. Bij de zesjarigen wordt toch al meer verwacht. Astrid Sollenburg liep goed maar was proefmatig nog niet volleerd. Toch zagen we bij dit paard veel aanleg en potentie om zich nog verder te ontwikkelen.

Bij de vierjarigen verschenen er 11 deelnemers in de ring. Fieke Houwen ging met de merrie Coco HS 75,40% ruim aan de leiding. Hubinstein (v. Hotline) van De Ijzeren Man kreeg met Niels Bax (Weert) een beoordeling van 70,60%,goed voor een tweede plek in de einduitslag. Danique Janssen (Prinsenbeek) reed Corleone (v. Lord Leatherdale) naar 69,80%. Eenzelfde score was er voor Niels Bax die ditmaal met Chin Chan (v. Samba Hit II) ook een derde plek wist te bemachtigen. In de tussenstand is het ook Coco HS die aan de leiding gaat met 35 selectiepunten.

De vijfjarigen rubriek werd overtuigend gewonnen door Cest Magnifique. Gepresenteerd door Joyce van Cranenbroek behaalde de merrie een score van 75,80%. Benjamin de la Vigne (v. Quattro) werd door Andrea Villaverde (Waarle) naar een tweede plek gereden. Derde werd Landor van het Keizershof (v. Largo W) gereden door Vivian de la Roy (Doenrade) die op dit moment in de tussenstand aan de leiding gaat met 28 punten. Deze plek wordt gedeeld met Benjamin de la Vigne.

In de rubriek voor zesjarige dressuurpaarden waren meerdere hoge scores te zien. De hoogste score was voor Astrid Sollenburg, met Floor Dröge in het zadel werd een score van 74,80% behaald. Tweede in de rubriek werd Mavabos Amara M (v. Tuschinski) gereden door Marian van Bommel (Bakel) die een puntenaantal van 74,40 neerzette. Een score van 74,20% was er voor Alfa Rubin (v. Rubin Royal) en Wenda Welten (Haghorst). Met 54 punten gaan Mavabos Amara M en Marian van Bommel aan de leiding in het tussenklassement.

Dit weekend werd ook een selectiewedstrijd in Marum verreden. De volgende selectiewedstrijd vindt plaats in Oosterwolde op 28 mei.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden, de proeven en de wedstrijdkalender op www.knhs.nl > dressuur > competities > KNHS-Subli Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden welke in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. Aan de selectiewedstrijden kunnen deelnemen merries, ruinen en hengsten die in het jaar van de competitie de leeftijd van vier, vijf of zes jaar bereiken. Aan de competitie kunnen deelnemen ruiters die lid zijn van de KNHS en in het bezit van een geldige startkaart met het paard waarmee wordt deelgenomen. Ruiterwissel binnen de competitie is hierbij toegestaan.