Politie Flevoland

Rechercheteam (ART 14) opgestart na woningovervallen in Waterwijk

Resultaat: één verdachte aangehouden

Almere, 16-05-2011 o Politie Flevoland heeft naar aanleiding van twee woningovervallen, gepleegd in de Almeerse Waterwijk, een rechercheteam (ART 14) geformeerd. Zaterdagavond 14 mei rond 19.30 uur werd wederom een woningoverval gepleegd in de Waterwijk waarbij een bejaarde vrouw van 89 jaar in haar woning werd overvallen. Dit weekend boekte het team het eerste resultaat met de aanhouding van een 18-jarige jongen uit Almere. Hij is in verzekering is gesteld en zit vast. Het rechercheteam ART 14 zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zondagmiddag rond 16.30 uur werd de 18-jarige verdachte in een woning in Almere aangehouden. Na de aanhouding werd een doorzoeking in de woning uitgevoerd. ART 14 is een onderzoek waarbij alle drie de woningovervallen worden onderzocht. Het gaat hier over de overvallen gepleegd op zaterdagavond 7 mei op het Walvisplein en twee overvallen gepleegd in woningen aan het Spieringpad op dinsdagavond 10 mei en zaterdag 14 mei.
De 18-jarige Almeerder wordt verdacht van betrokkenheid bij deze overvallen.
Het Rechercheteam zet het onderzoek voort naar de mededaders. Inmiddels is er in de omgeving van de drie overvallen een buurtonderzoek en een passantenonderzoek gehouden. Het Rechercheteam is echter nog steeds op zoek naar getuigen of personen die mogelijk meer informatie hebben over deze overvallen.

Bureau Flevoland
Donderdagavond 19 mei 2011 vanaf 17.45 uur zal er in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland van RTV Omroep Flevoland aandacht worden besteed aan deze woningovervallen.

Uw tip!
Het onderzoeksteam vraagt getuigen die mogelijk voor, tijdens of na de woningovervallen iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met het rechercheteam ART 14 via:
0 9 0 0 8 8 4 4
Wie liever anoniem of via email reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via:
0 8 0 0 7 0 0 0

of mail met art14@flevoland.politie.nl