Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 16 mei 2011

Optiver steunt UvA voor onderwijs en onderzoek financiële markten

Gepubliceerd op 16 mei 2011

Optiver, handelsonderneming in financiële derivaten, doneert 5 jaar ondersteuning voor onderwijs en onderzoek op het terrein van financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Johann Kaemingk, ceo van Optiver, overhandigde tijdens het symposium Future of making markets op maandag 16 mei een cheque voor `Education and Research in Financial Markets' aan UvA-bestuursvoorzitter Karel van der Toorn.

Optiver wil - voortbouwend op de traditie van Amsterdam als belangrijke plaats voor financiële activiteiten - een impuls geven aan het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het terrein van het functioneren van financiële markten. Het gaat hierbij om vraagstukken zoals de prijsvorming op financiële markten, de beschikbaarheid van liquiditeit, te onderscheiden handelsstrategieën, maar ook (incentives voor) productinnovaties (structured finance, variaties op derivaten e.d.). Onderzoek en onderwijs op dit terrein zijn aan de UvA ondergebracht in de Finance Group van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De donatie van Optiver wordt gedaan via een zogeheten fonds op naam, dat wordt beheerd door de onafhankelijke stichting Amsterdams Universiteitsfonds.

Van der Toorn toont zich zeer verheugd met de bijdrage van Optiver: `Binnen de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is er veel aandacht voor financiële markten. Het door Optiver mogelijk gemaakte fonds betekent een verdere verdieping van deze aandacht en zorgt ervoor dat onze Finance Group zijn internationale positie kan bestendigen en versterken.'