Gemeente Enschede

Heren en dames FC Twente op stadhuis geëerd

FC Twente is maandagochtend op het stadhuis van Enschede ontvangen. Daarbij zijn zowel de heren als de dames vanwege hun prestaties gehuldigd. De trainers Michel Preud'homme en Mary Kok-Willemsen ontvingen respectievelijk de Gouden Enschede-speld en de gemeentelijke Gouden Sportspeld. Beide teams werden bovendien namens het gemeentebestuur geëerd met een schaal met inscriptie, die door de aanvoerders Peter Wisgerhof en Ashley Nick in ontvangst werden genomen. Daarna werden ze door circa 500 supporters toegejuicht in de Burgerzaal.

De spelers en technische staf van beide team werden verwelkomd door ongeveer 100 mensen, bestaande uit het Enschedese college, raadsleden, enkele Twentse burgemeesters, Twentse Kamerleden en mensen die zich in de afgelopen weken hebben ingezet om de activiteiten rond de wedstrijden mogelijk te maken.

Trainers
Wegens bijzondere verdiensten ontvingen beide trainers namens de gemeente een speld. Mary Kok-Willemsen ontving de Gouden Sportspeld van Enschede. Kok-Willemsen, die op jonge leeftijd (33) al kan buigen over een schat aan ervaring, heeft haar team in de afgelopen vier jaar laten groeien met het kampioenschap in de Eredivisie Vrouwen als beloning. Dankzij haar inspanningen heeft ze het damesvoetbal in Enschede en in de regio op de kaart gezet.

Michel Preud'homme heeft als voormalig wereldkeeper van het jaar bewezen ook een wereldcoach te zijn. Want na zijn successen in België bij Standard Luik en A.A. Gent heeft hij dit jaar bijna alles gewonnen wat er te winnen viel en tot de laatste dag meegestreden om de landstitel. Vanwege deze verdiensten werd Preud'homme beloond met de Gouden Enschede-speld.

Publiek
Na de officiële plichtplegingen werden de spelers in de Burgerzaal toegejuicht door ongeveer 500 supporters, die vanwege de regen binnen werden ontvangen.