Politie Midden- en West Brabant

Breda, 16-05-2011

Politie op zoek naar drie meisjes (12, 13 en 15 jaar)

BREDA: Het 13-jarige meisje Janice Verbraak is nog niet terecht. Ze is vermoedelijk van huis weggelopen. De politie houdt er rekening mee dat het meisje in gezelschap verkeert van twee zusjes Surme (12) en Sharmin (15) Hagi Aziz. Ook zij zijn sinds vrijdag 13 mei niet meer thuis geweest. Hoewel er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn voor een misdrijf is de politie vanwege de leeftijd van de kinderen direct een opsporingsonderzoek gestart. Getuigen die weten waar de kinderen momenteel verblijven of die andere informatie hebben die kan helpen bij het terugvinden van het drietal, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 'de landelijke tiplijn 0800-6070. In het
opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant wordt vanavond / morgen aandacht aan deze zoekactie besteed.

De vader van Janice nam op zaterdag 14 mei jl. contact op met de politie. Hij vertelde dat zijn dochter sinds vrijdagmorgen niet meer thuis was gekomen en kennelijk weggelopen was. Het kind woont bij zijn ex-vrouw in de wijk Haagse Beemden. De politie verstuurde naar aanleiding van deze melding een SMS-Alert bericht naar de deelnemers in Breda Noord.

Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat Janice mogelijk in gezelschap verkeert van twee zusjes Surme (12) en Sharmin (15) Hagi Aziz. Uit informatie bleek dat deze twee meisjes door hun moeder op vrijdag 13 mei jl. rond 15.00 uur voor het laatst zijn gezien. Moeder vermoedt dat ze weggelopen zijn. De drie kinderen hebben dit kennelijk (samen) al eerder gedaan. Rechercheurs hebben dit weekend diverse naspeuringen naar de kinderen verricht. Zo zijn onder meer
familieleden en vriendinnen benaderd. Dit heeft nog niet geleid tot het terugvinden van het drietal.

Op de landelijke websitehttp://www.vermistekinderen.nl/ is een oproep met betrekking tot de drie kinderen geplaatst.

Signalementen

Janice:


1.45 lang tenger, getint,do. bruin haar, kleding zwarte broek do. blauw vest witte mouwen. Litteken op voorhoofd.

Sharmin:

Ze droeg een lichtblauwe spijkerbroek en had zwarte sportschoenen aan, ze heeft lang haar wat ze meestal los draagt.

Surme
Ze droeg een donker vestje, lichtblauwe spijkerbroek en had grijze sportschoenen aan. Ze heeft lang haar dat ze meestal in een staart draagt.

Brand onder overkapping

ETTEN-LEUR Vannacht heeft rond 00.00 uur brand gewoed aan het Pianohof. Ter plaatse bleek dat een stapel hout brandde onder een overkapping tussen de schuur en de woning, De vlammen sloegen tot aan de dakgoot. De agenten zagen dat een naar later bleek 57-jarige man vlak bij de vlammen stond. De wat verwarde man die onsamenhangend sprak had het over een omgevallen vuurkorf. Hij werd aangehouden op grond van brandstichting c.q. verwijtbare nalatigheid.

De hoofdbewoonster, de moeder van de verdachte, bleek niet thuis te zijn. De beide buurpanden werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse omdat er vuur onder de dakpannen zat. Vermoedelijk heeft de verdachte om de brandende vuurkorf met houten platen een hok gebouwd, dat vlam heeft gevat. De verdachte is vanmiddag gehoord. Hij is daarna vrijgelaten.

Vrouw (41) opgepakt na diefstal bloembakken

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 04.35 uur op de Edwardsberg een 41-jarige vrouw aangehouden in verband met de diefstal van bloembakken. De arrestatie volgde na een melding van een alerte buurtbewoner dat op de Felixberg een vrouw bloempotten in een Caddy zou laden. De politie arresteerde in de omgeving de 41-jarige vrouw die volledig aan het signalement voldeed. In de door de getuige bedoelde auto lagen diverse bloempotten en tuinverlichting. De politie is nog op zoek naar de mededader. De auto is in beslag genomen.

Achteraf zag ik dat er ook twee potten uit mijn eigen voortuin. Een van de Bij hem uit de tuin waren twee roodstenen potten gestolen. ]

Dronken Belg botst tegen tegemoet komende auto

ULICOTEN: Een 54-jarige man uit Rotem (B) is vannacht omstreeks 00.10 uur op het Beekdal betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op alcohol omdat hij als verdachte betrokken was bij een verkeersongeval. Hij was bij een wegversmalling in aanrijding gekomen met een tegenligger. Hij blies 550 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij zou al eerder voor hetzelfde feit zijn aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-05-2011 16:06 | © Regio Midden en West Brabant |