Gemeente Zijpe


Jonge fotografen exposeren in het gemeentehuis

Chatten, gamen, sms-en, e-mail, hyves, facebook en twitteren. Het zijn de sociale media waar de jeugd veelvuldig gebruik van maakt. Is het dan wel âcoolâ om te gaan fotograferen? Ja dat is het. Zeven leerlingen uit groep 8 van openbare basisschool ât Zwanenestâ uit Schagerbrug, zijn ingegaan op de uitnodiging van het Jeugd- en jongerenwerk Schagerbrug om deel te nemen aan een fotocursus.

Onder de bezielende leiding van Sandra Cammeraat en Amanda van Stigt Thans, trokken Eva, Noa, Monique, Femke, David, Emma en Nadieke letterlijk en figuurlijk de stoute schoenen aan om te gaan fotograferen. Lopen, kijken en fotograferen in je eigen dorp.

Sandra en Amanda hebben wel wat aan theorie gedaan maar de praktijk, âhet doenâ was het allerbelangrijkste. Het onderwerp was âSchagerbrugâ. En dan denk je misschien âSchagerbrugâ wat moet ik daar dan fotograferen. Wel, dat resultaat kunt u zien in het gemeentehuis van Zijpe, aan de Schagerweg 97 in Schagerbrug.
Want het onderwerp maakt helemaal niet uit. Belangrijk in de fotografie is: je onderwerp kiezen, kijken, je camera goed instellen, compositie, stand van de zon etc. etc. Kortom een leerzame periode.

De fotoâs die de cursisten hebben gemaakt, hingen al een week op school, maar zijn nu te bewonderen in de hal van het gemeentehuis. De fotografen bepaalden zelf welke fotoâs voor hen goed genoeg zijn om te laten zien. En het is mooi geworden.
Wilt u even komen kijken dan kan dat. De fotoâs zijn tentoongesteld van woensdag 18 mei tot en met vrijdag 10 juni 2011. U kunt daarvoor in het gemeentehuis terecht van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15.30 uur.
Â