Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek mishandeling discotheek afgerond

Nijmegen, 16-05-2011 o De Districtsrecherche in Nijmegen heeft het onderzoek naar de mishandeling van twee mannen op een parkeerplaats van een discotheek aan de Wijchenseweg in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december afgerond. Gedurende het onderzoek werden drie mannen aangehouden. Tegen twee van hen is proces-verbaal opgemaakt.

De slachtoffers, van 19 en 20 jaar uit Venray, bezochten eerder die avond met twee vrienden de discotheek toen zij werden belaagd en mishandeld door een aantal mannen. Beide partijen werden gescheiden van elkaar en uit de discotheek gezet. Op de parkeerplaats zochten de verdachten het viertal weer op. Twee van hen wisten te vluchten, maar de jongens van 19 en 20 jaar werden wederom mishandeld. Zij moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen aan hun verwondingen.

De recherche startte direct met een onderzoek en sprak onder andere met verschillende getuigen. Dit leidde tot de aanhouding van drie mannen, van 21 jaar uit Nijmegen en Arnhem en 25 jaar uit Veenendaal, in de maanden februari tot en met april. De 25-jarige man uit Veenendaal bleek na onderzoek niet met de mishandeling in verband gebracht te kunnen worden. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 21-jarige Nijmegenaar zit nog vast. Tegen hem werd eind februari de gevangenhouding bevolen voor 90 dagen. De 21-jarige verdachte uit Arnhem werd enkele dagen na zijn aanhouding voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. De rechter-commissaris heeft de inbewaringstelling afgewezen. Hij blijft wel verdachte.

Proces-verbaal tegen beide mannen wordt opgemaakt en zal naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd worden ter beoordeling.

Zie ook eerdere berichtgeving: getuigenoproep mishandeling bij discotheek
(10)

Laatst gewijzigd 16-05-2011 16:21 | © Regio Gelderland-Zuid |