Linklaters kiest Autonomy's IDOL voor enterprise search


Gebruiksvriendelijke search interface en conceptueel zoeken verhogen de productiviteit van wereldwijd toonaangevend advocatenkantoor

NIEUWEGEIN, 20110516 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, kondigt aan dat Linklaters, een wereldwijd toonaangevend advocatenkantoor met 26 kantoren en ongeveer 5.000 werknemers, een nieuw gebruiker-georiënteerd enterprise search platform implementeert. Dit platform, aangedreven door Autonomy’s IDOL (Intelligent Data Operating Layer) technologie, helpt Linklaters om de productiviteit van haar advocaten te verhogen.

Linklaters realiseert zich dat de zeer grote hoeveelheid interne informatie van cruciaal belang is voor het advocatenkantoor. Om deze reden en om de productiviteit van haar juristen te verhogen, wilde het kantoor haar interne zoekmachine op maat maken voor de belangrijkste gebruikers, de juristen. In een project onder leiding van Autonomy en haar jarenlange partner Okana, dat nu onderdeel is van de Realise groep, heeft Linklaters Autonomy's IDOL geselecteerd voor de enterprise search. De keuze voor Autonomy’s IDOL is gemaakt vanwege de unieke conceptuele vaardigheden, de taal onafhankelijkheid, de schaalbaarheid en de mogelijkheid om verbinding te maken met vrijwel elke data repository.

"De aanleiding voor dit project was om onze juristen snel en eenvoudig toegang te bieden tot onze enorme hoeveelheid interne kennis", aldus Suzanne Fine, Global Head of Knowledge & Learning bij Linklaters. "De samenwerking met Autonomy en Okana heeft ons de mogelijkheid geboden om een eenvoudige oplossing voor zoekopdrachten te bieden binnen het wereldwijde netwerk van Linklaters."

In tegenstelling tot oude oplossingen is Autonomy's enterprise search oplossing ook ontworpen om gebruikers de volledige controle over hun informatie-omgeving te geven waardoor ze de voor hen relevante informatie kunnen onderzoeken door middel van een gebruiksvriendelijke search interface.

"De kern van dit project is om het idee van enterprise search om te draaien en een interface te creëren die is gericht op de mensen die de informatie consumeren - onze juristen", zegt Gerard Bredenoord, Head of Knowledge bij Linklaters. "Okana's Sense User Interface gecombineerd met Autonomy IDOL's enterprise search biedt onze juristen een intuïtieve interface die speciaal voor hen is ontworpen, waardoor zowel de impliciete als de actieve conceptuele zoekopdrachten alleen de meest relevante informatie leveren."

IDOL is revolutionair in het vermogen om zowel gestructureerde, semi-gestructureerde als ongestructureerde informatie op te nemen, een goed begrip van alle informatie te vormen en deze betekenis te extraheren in verschillende formaten, talen en locaties. Bovendien biedt Autonomy een ongeëvenaarde beveiligingsinfrastructuur om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke documenten correct worden beheerd en de toegangsrechten voor gebruikers worden nageleefd.

"Dit is opnieuw een geweldig voorbeeld van een toonaangevend advocatenkantoor dat IDOL’s mogelijkheden om conceptueel te zoeken en de op gebruikers gerichte user-interface omarmt om daarmee grondige verbeteringen in de efficiëntie te bereiken", aldus Nigel Hutchinson, VP Autonomy Power Solutions EMEA. "Door binnen de onderneming de informatie veilig te stellen op één platform kan de informatie eenvoudig en met intelligentie worden teruggevonden. De gebruikers wordt die informatie geboden die zij nodig hebben. Linklaters helpt haar juristen dubbel werk te voorkomen, maakt informatie die voorheen moeilijk toegankelijk was beschikbaar en helpt tijd te besparen zodat de juristen zich kunnen richten op belangrijkere activiteiten."

Linklaters gebruikt IDOL voor het indexeren van ongeveer 250.000 documenten met een veelvoud aan juridische kennis waardoor deze erkende juridische kennis doorzoekbaar is voor meer dan 2.200 advocaten wereldwijd.

Bezoek http://www.autonomy.com/idolserver voor meer informatie.

Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC erkend als organisatie met het grootste marktaandeel en de snelste groei in de wereldwijde search and discovery markt. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina’s en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy’s technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Daimler AG, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds TSB, NASA, Nestlé, de New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, de U.S. Department of Energy, het U.S. Department of Homeland Security en de U.S. Securities and Exchange Commission.  Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com.

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.

Over Okana
Okana is een Britse toonaangevende organisatie op het gebied van Meaning Based Computing (MBC) oplossingen, gespecialiseerd in toepassingen op basis van Autonomy, professionele dienstverlening en ondersteuning. Okana is opgericht in 1999 en heeft enkele van de grootste en meest complexe Autonomy-aangedreven MBC systemen opgeleverd aan platina klanten in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten. Okana's ability to execute, haar bekroonde innovatie en nauwe samenwerking met Autonomy helpt Okana de toon te zetten voor Autonomy’s Meaning Based Computing oplossingen.

Over Linklaters
Linklaters LLP is een toonaangevend wereldwijd advocatenkantoor dat haar klanten ondersteunt bij het bereiken van hun strategieën, waar ter wereld ze ook zaken doen. Zij gebruiken hun expertise en middelen om klanten te helpen kansen te benutten en risico’s te beheren in opkomende en tot ontwikkeling komende markten.





Ingezonden persbericht