Zomerse Museumarrangementen Voorburg


Arrangementen met museumbezoek, rondleidingen, wandelingen, rondvaarten en mini high tea's

VOORBURG, 20110516 -- Huygensmuseum Hofwijck, Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg en Rondvaart Salonboot Den Haag & Delft organiseren deze zomer bijzondere middagvullende arrangementen: "Ontdek de Tuinen van Hofwijck" en "Ontdek Historisch Voorburg". De arrangementen vinden plaats op diverse zondagen in de maanden juni en juli 2011.

Ontdek de Tuinen van Hofwijck
De tuin van de buitenplaats Hofwijck, nu Huygensmuseum Hofwijck, is ontworpen door Constantijn Huygens (1596-1687). Hij was een veelzijdig staatsman, dichter, componist en architectuurkenner. Hofwijck is een voorbeeld van het Hollands Classicisme met haar besloten ‘tuinkamers’, lanen, boomgaard en wilde bloemen. Bovendien is de plattegrond van het geheel gebaseerd op de vorm en verhoudingen van het menselijk lichaam. Ruim vijf jaar geleden is de tuin grotendeels gereconstrueerd naar het ontwerp van Huygens en inmiddels staat het er prachtig en vrijwel volgroeid bij.

Na ontvangst op Hofwijck met rondleiding (1 uur) maakt men een rondvaart (50 minuten) op de antieke Salonboot, waarna het arrangement wordt afgesloten met een mini High Tea in de Oud-Hollandse keuken van de buitenplaats (45 minuten).

De arrangementen "Ontdek de Tuinen van Hofwijck" starten op verschillende tijdstippen op 19 juni, 26 juni, 3 juli en 10 juli 2011. De kosten bedragen 27,50 euro per persoon (inclusief rondleiding, rondvaart en mini high-tea). Vooraf reserveren wordt aanbevolen via www.salonbootdenhaag.nl of telefonisch via 070-211 6105.

Ontdek Historisch Voorburg
Het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg stelt zich ten doel de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg aan de hand van haar collectie te tonen voor een breed publiek. In de gemeente Leidschendam-Voorburg is op straat ook meer te zien en te ontdekken dan op het eerste gezicht lijkt

Na ontvangst bij het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg neemt een gids van het Stadsmuseum de gasten mee voor een wandeling met tekst en uitleg door het historische centrum van Voorburg (1 uur). De wandeling eindigt bij het Huygensmuseum Hofwijck. Middels een audiotour krijgt men de gelegenheid om Hofwijck en haar tuinen te ontdekken (1 uur). Het arrangement wordt afgesloten met een vaartocht op de antieke Salonboot (50 minuten). Aan boord kan men hierbij genieten van een heerlijk glas wijn.

De arrangementen "Ontdek Historisch Hofwijck" vinden plaats op 19 juni, 26 juni, 3 juli en 10 juli 2011. De kosten bedragen 19,95 euro per persoon (inclusief wandeling, audiotour Hofwijck en rondvaart met glas wijn). Vooraf reserveren wordt aanbevolen via www.salonbootdenhaag.nl of telefonisch via 070-211 6105.

De zomerse museumarrangementen zijn een samenwerking tussen Huygensmuseum Hofwijck, Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg en Rondvaart Salonboot Den Haag & Delft.





Ingezonden persbericht