Ziekenhuis op Bonaire zet (pre)gepensioneerde artsen in


AMSTERDAM, 20110516 -- Stichting Mariadal en het ziekenhuis Hospitaal San Francisco op Bonaire hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met MedicalWork, het netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten. Vanaf juli 2011 zullen de eerste specialisten starten om op tijdelijke basis hun expertise in te zetten bij de gezondheidszorg op Bonaire.

“Voor aangesloten medisch specialisten geldt dat het nuttige met het aangename wordt gecombineerd”, stelt Steef van ’t Pad Bosch van MedicalWork. “Gedurende een aantal maanden zullen specialisten werkzaam zijn in de directe patiëntenzorg op het eiland. Op deze wijze zal de werkdruk van de zittende groep medisch specialisten worden verlicht en zal de continuïteit in expertise en deskundigheid toenemen.” 

Middels de website van MedicalWork kunnen (pre)gepensioneerde artsen gemakkelijk aangeven zich beschikbaar te willen stellen voor deze mogelijkheid. Specialisten die hun registratie hebben en tijdelijk hun kennis willen inzetten bij de zorg op Bonaire kunnen zich geheel vrijblijvend en zonder consequenties aanmelden.

MedicalWork is het netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten die de wens hebben om bezig te blijven met hun specialisme. Aangesloten specialisten kenmerken zich door hun uitgebreide vakinhoudelijke kennis en specifieke ervaring. Het netwerk bestaat uitsluitend uit gerenommeerde artsen met uitgebreide staat van dienst. MedicalWork streeft ernaar om de kennis van (pre)gepensioneerde artsen in te zetten bij zorginstellingen om de kwaliteit en de continuïteit van zorg verder te waarborgen. 





Ingezonden persbericht