Nieuwe reisorganisatie Pure Latin America


Reizen met een betekenis

MIERLO, 20110516 -- Op initiatief van Gwendeline Rijkeboer en Gábor Margés is reisorganisatie Pure Latin America opgericht. Het concept staat in het teken van het creëren van unieke reiservaringen die een persoonlijke verrijking teweeg brengen en waarbij het individuele en persoonlijke karakter en de authentieke en kleinschalige accommodaties centraal staan. Het concept kenmerkt zich tevens doordat het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aspect, permanent grote aandacht heeft binnen onze organisatie. Op deze manier wil Pure Latin America een eigen plaats innemen in de reisbranche. De website van Pure Latin America is vandaag officieel gelanceerd.

Reizen betekent verrijken

“Het gaat Pure Latin America erom de reiziger een unieke reiservaring te bezorgen die zijn verwachtingen ver te boven gaat”, vertelt oprichter Gábor Margés. “Het streven van Pure Latin America is om reizen te ontwikkelen met een betekenis, reizen die een persoonlijke verrijking teweeg brengen, het creëren van een blijvende herinnering door middel van unieke ervaringen.

Wij organiseren daarom reizen waarbij persoonlijke aandacht heel belangrijk is, reizen waarin we de meest indrukwekkende culturele en natuurlijke hoogtepunten van Argentinië zullen aandoen en waarbij we zullen overnachten in authentieke en kleinschalige accommodaties om de reiziger op die manier zo veel mogelijk het echte of ook wel het pure Argentinië te laten ervaren” vervolgt hij.

Het ervaren van het pure Argentinië begint vaak in Buenos Aires, een magische metropool waar de architectuur en wereldse sfeer van een Europese hoofdstad gepaard gaan met de vitaliteit en energie van Latijns-Amerika. De stad heeft een aantal unieke eigenschappen, zoals het melodrama van de tango, een bloeiende gastronomische cultuur, de schitterende parken, het artistieke karakter en een nachtleven dat geen slaap kent.    

Direct buiten de stad liggen golvende graslanden waar de gauchotradities voortleven. Een reis voorbij de pampa`s brengt de reiziger naar de watervallen van Puerto Iguazú, de schoonheid van de hoogvlakten en ravijnen van de noordwestelijke Andes, de weelderige wijngaarden en hoge toppen van de Cuyo regio, het ruige en uitgestrekte Patagonië met zijn fascinerende meren, gletsjers en steppen en Tierra del Fuego als het einde van de wereld. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij hebben met eigen ogen mogen aanschouwen dat Argentinië niet alleen hele mooie dingen te bieden heeft, maar dat de kloof tussen arm en rijk ook erg groot is. Wij vinden dan ook dat je als reisorganisatie de plicht hebt een bijdrage te leveren aan de lokale ontwikkeling in het land dat je bezoekt en dus iets teruggeeft aan het land.

Dit is de reden waarom wij een lokale bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van El Desafio (`El Desafio’ betekent de uitdaging). El Desafio is een non-profit organisatie gevestigd in Rosario (ten noordwesten van Buenos Aires). El Desafio heeft zichzelf ten doel gesteld de levenskwaliteit van kinderen en gezinnen uit kwetsbare groepen te verbeteren door de inzet van structurele programma´s die de oorzaken van armoede bij de wortel aanpakken en de maatschappelijke ontwikkeling van de doelgroep bevorderen. Op deze manier steunen wij El Desafio, met als doel het scheppen van vreugde en het creëren van een hoopvolle toekomst voor kansarme kinderen.

Tevens heeft het milieu onze speciale aandacht en daarom hebben wij gekozen voor GreenSeat, de manier om écht verantwoording te nemen voor de schadelijke uitstoot van een vliegreis. “Pure Latin America realiseert zich goed dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke vakantie, dit is de reden waarom wij ons hard maken voor GreenSeat”, aldus Gábor Margés.

GreenSeat berekent aan de hand van de vluchtgegevens hoeveel uitstoot er door de vlucht wordt veroorzaakt. Wanneer deze vlucht wordt gecompenseerd via GreenSeat, investeert de reiziger in duurzame energieprojecten die zorgen voor een reductie van dezelfde hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer. Hiermee wordt de impact die de vliegreis heeft op het klimaat geneutraliseerd.

Ook overhandigen wij de klant voor vertrek een document met de 9 duurzame reistips van Pure Latin America. Deze reistips zijn bedoeld om de klant op een zo maatschappelijk verantwoord en duurzaam mogelijke manier van zijn reis te laten genieten. 

Reizen voor iedereen

Pure Latin America biedt scherpgeprijsde reizen aan naar bijzondere en authentieke bestemmingen in Argentinië. Het zijn reizen die zich kenmerken door het persoonlijke en individuele karakter. Pure Latin America start met een stadstour door Buenos Aires, verschillende dagtrips die vanuit Buenos Aires te ondernemen zijn, individuele rondreizen door het noorden en zuiden van Argentinië, een culinaire wijnreis door Argentinië en Chili en maatwerk reizen. Ook is Pure Latin America in staat de reiziger een passende vlucht en accommodatie voor te leggen. Op korte termijn verwachten wij meerdere reizen en andere landen toe te voegen aan ons aanbod.

Meer info over bovenstaande zaken op www.purelatinamerica.com





Ingezonden persbericht