A. de Jong Groep één van de Best Managed Companies


SCHIEDAM, 20110516 -- A. de Jong Groep uit Schiedam is één van de twintig Best Managed Companies 2011 van het Nederlands midden- en grootbedrijf. Dit nieuws maakte Deloitte vorige week bekend. Deloitte organiseerde het Best Managed Companies programma dit jaar voor de vierde keer, samen met de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, TiasNimbas Business School en Management Team.

Op basis van de door Deloitte opgebouwde bedrijfsdossiers hebben een regionale en vervolgens landelijke jury bepaald welke bedrijven voldoen aan de standaarden van Best Managed Companies. Alle deelnemers ondergingen een uitgebreide bedrijfsanalyse. Directeur Albert de Jong; ”Het winnen van deze prijs is een prachtige bekroning voor onze inspanningen over de afgelopen jaren. We zijn ook in de economisch mindere jaren recht op onze doelen afgegaan en hebben deze gerealiseerd! De komende jaren gaan wij door met het verbeteren van onze interne organisatie en het vergroten van onze marktaandelen in de branches waarin wij actief zijn”.


Over Best Managed Companies

Het Best Managed Companies programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan het management ook een aandeel in het bedrijf heeft. Naast omzetgroei heeft Best Managed Companies speciale aandacht voor de thema’s strategie- & beleidsvorming, organisatie & processen, besturing & beheersing, informatietechnologie en mensen & cultuur. Tijdens de Awards Ceremony op 17 juni a.s. zal de A. de Jong Groep formeel worden gehuldigd, met de andere winnaars.


Over de A. de Jong Groep

 De A. de Jong Groep (opgericht in 1877) is met diverse dochterbedrijven, vanuit Schiedam, Hilversum, en Zaandam, actief op Energie- & Milieutechnologisch gebied.

Met twee dochterbedrijven is de A. de Jong Groep actief op het gebied van de engineering, installatie en het beheer van het binnenklimaat van gebouwen in Nederland. Hierbij zijn verduurzaming en energiebeheer van groot belang. De groep vervult in deze markt een vooraanstaande rol.

De drie andere bedrijven zijn als Europees marktleider actief op het gebied van de engineering, en fabricage van industriële brandersystemen. Opdrachtgevers zijn energiebedrijven en grote bedrijven binnen de petrochemische sector wereldwijd.

Bij de A. de Jong Groep zijn 225 personen werkzaam. In 2010 won het bedrijf de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Op www.bestmanagedcompanies.nl is meer informatie te vinden over deze prijs.