Gemeente Alkmaar


Wethouder Hamberg ontvangt leerlingen uit Darmstadt en Troyes

Wethouder Hamberg ontvangt op maandag 16 mei om 09.00 uur een groep leerlingen uit Darmstadt en Troyes. De groep bestaat uit 29 leerlingen en docenten van de Georg Büchner Schule uit Darmstadt en het Lycée Les Lombards uit Troyes. Zij brengen van 15 tot 18 mei een bezoek aan de vestiging Het Lyceum van het Petrus Canisius College in Alkmaar.

De drie scholen zijn twee jaar geleden jaar gestart met een tweede uitwisselingsproject

"Changes in society - Differences and similarities between our Twin Cities". De schoolvakken aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijleer, Engels en Cultureel Kunstzinnige Vorming spelen hierin een hoofdrol. Na een bezoek van Alkmaarse leerlingen uit 5 VWO aan Darmstadt in november 2010 en aan Troyes in februari dit jaar, hebben de leerlingen via de speciale projectwebsite het project verder uitgewerkt. Tijdens dit tegenbezoek aan Alkmaar wordt het project afgesloten tijdens de zogenaamde Final Meeting. De leerlingen verblijven in gastgezinnen, de docenten in hotels in de stad.

Programma

Na de officiële ontvangst start de Final Meeting van het project op het PCC. Daarna zijn er sportieve kennismakingsactiviteiten, een speurtocht met rondvaart en een klein beetje vrije tijd in Alkmaar.

Dinsdag maken alle 70 leerlingen een gezamenlijke opdracht maatschappijleer. Deze opdracht gaat over de relatie tussen maatschappelijke kansen, mogelijkheden en afkomst. 's Middags fietsen de scholieren door de polders en duinen naar zee (het aardrijkskundige deel) met een bezoek aan een molen, de vuurtoren en de kasteelruïne van Egmont. Teruggekeerd in Alkmaar maken de leerlingen een samenvattende opdracht over een vergelijking van de drie steden. Na de afsluitende presentaties en evaluatie van het project volgt een afscheidsbarbecue met zang en dans op het PCC.

De gasten gaan op woensdag 18 mei, na een uitstapje in Amsterdam, weer naar huis.

Subsidie Comeniusprogramma

Voor dit project hebben de drie scholen een subsidie van het Comeniusprogramma van de Europese Unie ontvangen.




Gemeente Alkmaar