IKON


OBA Live op Radio 5

HUMAN en IKON

Maandag 16 t/m vrijdag 20 mei 2011

19.00-20.00 uur


* Maandag 16 mei

Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Te gast is Geert Munnichs. Het gesprek gaat over de balans tussen veiligheid en privacy. Beschermt de overheid onze persoonsgegevens wel voldoende? Hij schreef onder meer mee aan het rapport: 'Databases - Over ICT-beloftes, informatiehonger en digitale autonomie'. Munnichs is onderzoeker bij het Rathenau Instituut.


* Dinsdag 17 mei

Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt China-expert Jan van der Putten. In zijn boek 'Verbijsterend China' zet hij helder uiteen dat China een wereldmacht van een ander soort wordt. Hoewel het Westen lang heeft gedacht dat China een democratie zou worden, staan nog steeds China's eigen waarden en tradities centraal en de wil van de communistische partij om aan de macht te blijven.


* Woensdag 18 mei

Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Te gast is socioloog Anton Zijderveld over zijn boek 'Waarom wij lachen. Over de grap, de spot en de oorsprong van humor'. Wat is humor eigenlijk en welk effect heeft het op ons? Zijderveld onderzoekt de verschillende dimensies en lagen van humor en lachen en vertelt in het boek bovendien voortreffelijke grappen.


* Donderdag 19 mei

Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller interviewt de Vlaamse filmmaker Koen Mortier. In zijn film '22 mei' maakt Mortier ons getuige van een bomaanslag in een warenhuis, verteld vanuit het perspectief van de dader, de slachtoffers en de beveiliger. Een verhaal over machteloosheid. "Impotentie, ja. Je staat impotent tegenover het lot."


* Vrijdag 20 mei

Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Louise Gunning is sinds september 2010 directeur van de Gezondheidsraad en leidde onlangs het onderzoek naar het Hofnarretje. We gaan het met haar hebben over marktwerking in de zorg, de betaalbaarheid van de zorg en de toekomst van de zorg. Hoe bepaalt zij haar visie? Hoe ziet de zorg er over vijftig jaar uit?

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl