Europese Week van de Dierenarts

13/05/2011 09:14

COMMISSION EUROPEENNE

Prins Laurent bezoekt Europese Commissie

Tijdens de Europese Week van de Dierenarts, van 16 tot 20 mei, zet de Europese Commissie het dierenartsberoep in de kijker. Langs het Berlaymontgebouw in Brussel zal een stand staan waar tal van ludieke activiteiten plaatsvinden. Op 19 mei zal prins Laurent de stand bezoeken.

Gezonde dieren zorgen voor gezonde mensen. Deze boodschap toont het belang aan van dierenartsen in ons dagelijkse leven. Experts van het directoraat-generaal gezondheid en consumentenzaken en studenten dierenarts zullen dat gedurende de hele week op de esplanade van het Berlaymontgebouw uitleggen aan het grote publiek en vooral aan de allerkleinsten onder ons.

Op 19 mei om 10u30 brengt prins Laurent een bezoek aan de stand. De prins is voorzitter van de Stichting die zijn naam draagt en zich inzet voor het welzijn van dieren in België.

John Dalli, Europees Commissaris voor Volksgezondheid en Consumentenzaken bezoekt de stand op 17 mei en zal op 19 mei de laureaten bekendmaken van een internationale fotografiewedstrijd. Die wedstrijd met als thema Dierenartsen in uw dagelijks leven werd georganiseerd door de Europese Commissie in samenwerking met de Wereldorganisatie voor Diergezondheid.

Meerdere Belgische scholen hebben al bevestigd dat ze de stand zullen komen bezoeken. Men vindt er een dierenwelzijnhoek, interactieve schermen, een rad van fortuin, een quiz en allerlei pedagogisch materiaal voor leraren.

Contactpersonen

Aikaterini APOSTOLA: 02 298 76 24 - aikaterini.apostola@ec.europa.eu

Graeme TAYLOR: 02 299 96 16 - graeme.taylor@ec.europa.eu

Website van de campagne: https://www.vetsinyourdailylife.org/en (in het Engels)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel