Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Project zonnepanelen op scholen onderdeel van de Solar Days

16 mei 2011- Wethouder Schellings verwelkomde vrijdag 13 mei circa 40 gasten die een rondreis maken langs diverse zonprojecten. De gemeente Leidschendam-Voorburg voorziet 16 scholen de komende jaren van zonnepanelen. Dit is een uitvoeringsmaatregel uit het Klimaatplan 2009-2020 en is hiermee een voorbeeldproject op weg naar een duurzame toekomst. De meeste scholen worden zonder subsidie voorzien van zonnepanelen.

Wat zijn de Solar Days?
Met de campagne "Solar Days" wil de zonne-energiesector door heel Europa bedrijven, overheden en particulieren informeren over het gebruik van de zon als belangrijke en aantrekkelijke energiebron. De Solar Days vinden in 2011 plaats van 7 tot en met 15 mei. Tijdens deze dagen vinden in Nederland en in 16 andere Europese landen meer dan 8.000 verschillende evenementen plaats met zonne-energie - ten behoeve van verwarming en elektriciteit - in de hoofdrol.

In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door een samenwerkingsverband van Holland Solar (brancheorganisatie voor zonne-energie), ODE (belangenorganisatie voor gebruikers van duurzame energie), UNETO-VNI (ondernemersorganisatie voor installateurs) en Agentschap NL (agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie). De European Solar Days worden ondersteund door IEE (Intelligent Energy Europe).

solar tours zonnepanelen