Vialis
BR>

Vialis geeft acte de présence op de Automotive Week 2011

De regio Eindhoven - Helmond is van 15 tot 22 mei 2011 een week lang het internationale podium voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in de automotive sector. Naast een internationaal congres over `smart mobility en future powertrains', een congres over batterijtechnologie en bijvoorbeeld de opening van een `Driving Guidance Lab', worden er demonstraties van het "Coöperatieve Rijden" gegeven. Hierbij communiceren voertuigen onderling en met wegkantsystemen om de doorstroming te bevorderen en de veiligheid te verhogen. Voor deze demonstraties zal de A270 tussen Eindhoven en Helmond worden afgesloten. Tijdens het aansluitende 8ste Internationale Automotive Congress geeft Vialis een presentatie over coöperatieve toeritdosering en coöperatief ritsen.

Deze innovatieve toeritdosering wordt momenteel door Vialis ontwikkeld. Samen met een (nog niet geselecteerde) partner uit de automotive industrie werkt Vialis tevens aan de ontwikkeling van het coöperatieve ritsen.

Tijdens de Automotive Week zal de toekomstige verschuiving van verkeersmobiliteit naar coöperatieve mobiliteit worden getoond. Met de deelname aan Europese coöperatieve innovatieprojecten (als eCoMove - Cooperative Mobility Systems and Services for Energy Efficiency - ) speelt Vialis hierop in. Om de innovatie op dit terrein in Nederland te ondersteunen, zijn betrokken partijen verenigd in de Stichting `High Tech Automotive Systems' (HTAS).

eCoMove is een Large-scale integrating project in Thema 3 (ICT) van het 7e Kaderprogramma van de EC en wordt deels gefinancierd door de EC. Informatie over eCoMove is te vinden op http://www.ecomove-project.eu