MAG45 neemt Global Spare Parts Lighting (GSL) over van Philips

Persbericht van Varova B.V.

Philips Lighting, onderdeel van Koninklijke Philips Electronics N.V., heeft besloten haar Global Spare parts management activiteiten (GSL) met ingang van 16 mei 2011 te verkopen aan Industrial Integrator MAG45 uit Eindhoven (www.mag45.com). De spare parts groep is binnen Philips Lighting verantwoordelijk voor het inkopen, managen en leveren van technische onderdelen ter ondersteuning van Philips Lighting productiebedrijven wereldwijd.

Spare parts activiteiten versterken de propositie van MAG45 Het product portfolio van Philips GSL omvat naast standaard catalogus onderdelen met name ook klant specifieke maakdelen voor MRO ( maintenance, repair and operations) doeleinden. De Philips GSL organisatie heeft kantoren en magazijnen in Roosendaal, Pila (Polen) en Shanghai (China) van waaruit ze klanten over de hele wereld bedient.

Maakdelen zijn van groot operationeel belang voor zowel Philips als MAG45. Het inkopen en beheersen van klant specifieke maakdelen vereist een brede leveranciersbasis, met name in West en Centraal Europa en Azië. Daarnaast stelt het stringente kwaliteitsbeheersing eisen aan de organisatie, zowel op het gebied van het kwalificeren van leveranciers als op het gebied van het garanderen van productkwaliteit en beschikbaarheid.

Kenmerkend voor de klanten van MAG 45 is dat zij typisch 30-40% van het totale MRO budget aan maakdelen spenderen. MAG45 is één van de weinige integrators die de benodigde vaardigheden in huis heeft om dit deel van de MRO portfolio goed te beheersen. De overname van de Philips Spare Parts activiteiten versterkt deze belangrijke discipline.

De activiteiten passen goed bij MAG45
Als Integrator verzorgt MAG45 de volledige inkoop, besturing en beheersing van industriële inkooppakketten voor haar klanten. MAG45 heeft de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd in Europa en Azië, hetgeen goed aansluit bij de geografische verdeling van Philips' productie activiteiten en de daarmee gepaard gaande spare parts management activiteiten.

MAG45 heeft veel geïnvesteerd in het ontwikkelen en uitbouwen van de juiste vaardigheden, systemen en procedures om op zeer betrouwbare wijze, complexe en veeleisende supply chains van MRO producten aan te sturen. Deze vaardigheden in combinatie met haar brede en goed ontwikkelde leveranciersbasis maken MAG45 de juiste partner voor Philips.

De overname van de spare parts activiteiten omvat ook het implementeren van Integrated Supply bij Philips Lighting vestigingen in Roosendaal (Nederland), Turnhout (België), Aachen (Duitsland), Pabiancie (Polen) en Pila (Polen). Dit betekent dat MAG45 de volledige inkoop, beheersing en toelevering van MRO onderdelen zal gaan verzorgen voor deze fabrieken. Dit omvat tevens het implementeren van systemen voor magazijn beheer, inspecties en klantsupport mechanismen ter ondersteuning van deze activiteiten.

Over MAG45
MAG45, met haar hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland, is één van de leidende Industriële Integrators in Europa. Als Integrator verzorgt MAG45 de volledige inkoop, besturing en beheersing van industriële inkooppakketten voor haar klanten. De doelstelling hiervan is het realiseren van substantiële integrale kostenreducties door het geïntegreerd optimaliseren van inkoop en logistiek. Als één van de voorlopers op het gebied van Integrated Supply services heeft MAG45 de afgelopen jaren een succesvol track record opgebouwd in de medische-, high tech-, consumentenproducten en elektronische industrie.

MAG45 heeft kantoren in Nederland, Belgie, Tsjechie, Polen, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Ierland en China. MAG45 is een deelneming van hand-on investeringsmaatschappij Varova Investments uit Utrecht en de Brabantsche Ontwikkelings Maatschappij.

Links:
http://www.mag45.com



Razende Robot Reporter