Politie Groningen

Maandag 16 mei 2011

Provincie Groningen , 16-05-2011

Gezochte wanbetaler aangehouden

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie zondagmiddag aan de Bornholmstraat op een personenauto. Uit het systeem bleek dat de 46-jarige kentekenhouder uit Schildwolde nog voor ruim 100 euro aan boetes hadopenstaan. Het bleek dat hij ook nog werd gezocht door regiopolitie Haaglanden. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtsraat. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Man voor vernieling aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft zondagavond een 40-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Een getuige had gezien hoe de man het dak van een apotheek aan de Venen was opgeklommen. Hij waarschuwde de politie. Gealarmeerde agenten troffen de man op het dak aan. Het bleek dat de geveltoerist een vergrendeling van een noodtrap had vernield. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo voor verkeersagressie aangehouden

LEEK De politie heeft zondagavond twee mannen (25 en 29 jaar) uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Agenten reageerden op een melding van verkeersagressie op de A7. Een automobiliste werd na een inhaalmanoeuvre ingehaald door beide verdachten. Om nog onduidelijke reden bedreigde de bijrijder de bestuurster met een mes. Hij maakte hiermee een snijdende beweging langs zijn hals. Uiteindelijk wist de politie de verdachten op de A7 klem te rijden. Bij fouillering werd geen mes aangetroffen. Omdat de politie vermoedde dat het duo het mes had weggegooid werd een speurhond ingezet. De hond trof een mes aan in de berm van de A7. Het steekwapen werd voor onderzoek in beslaggenomen. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist weigert ademanalyse

UITHUIZEN - De politie heeft zondagnacht een 56-jarige automobilist uit Middelstum aangehouden. De man werd gecontroleerd op het Kerkplein. Agenten roken dat de bestuurder roken alcohol had gedronken. Ook had hij bloeddoorlopen ogen en sprak met een dubbele tong. Op straat weigerde hij een blaastest. Hij werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Iedere bestuurder, van wie wordt gevorderd mee te werken aan een (officiële) ademanalyse, is verplicht daaraan mee te werken. Weigering is een strafbaar feit. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij moest wel zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Straatrover aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 27-jarige man uit Middelstum aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een beroving in de Folkingestraat in Groningen. Het bleek dat een 21-jarige Stadjer door de verdachte was beroofd van zijn Ajax-sjaal. Om zijn daad kracht bij te zetten had de Middelstummer de Stadjer tegen zijn bovenbeen geschopt. Op basis van een signalement konden de agenten de straatrover in de omgeving aanhouden. Hij was nog in het bezit van de sjaal. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Het slachtoffer deed aangifte en kreeg zijn sjaal terug. De politie maakt proces-verbaal op.