Ingezonden persbericht

Amsterdam, 16 mei 2011

Met nieuwe app op zoek naar vrijwilligerswerk
Vrijwilligers Centrale Amsterdam lanceert Layar

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam lanceert deze maand Layar, de app waarmee je met je smartphone vrijwilligerswerk in heel Amsterdam kunt vinden. Met je telefoon scan je de omgeving af en zie je welke vrijwilligersorganisaties er in de buurt zijn en welke vacatures voor vrijwilligerswerk ze hebben. Heb je iets leuks gevonden? Stap meteen binnen of klik door naar onze vacaturebank.

Makkelijk
Maribi Gomez, directeur van de VCA: "We weten dat mensen zich graag inzetten voor een ander of een voor een goed doel. En het liefst in hun eigen buurt. Met Layar maken we het mensen nóg makkelijker om vrijwilligerswerk te vinden."

Gelukkig en gezond
In Amsterdam zijn ruim 200.000 mensen die best vrijwilligerswerk willen doen, maar die nog niet dé vrijwilligersorganisatie of hét buurtinitiatief hebben gevonden dat bij hen past. En dat is jammer, want er zijn zoveel mooie en zinvolle projecten in de stad. Bovendien levert vrijwilligerswerk ook de vrijwilliger veel op. Uit onderzoek blijkt dat zij gelukkiger èn gezonder zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen!

Vrijwilligersnetwerk
De vacatures die je via Layar vindt, staan allemaal in de vacaturebank van de VCA op www.vrijwilligersnetwerk.nu. Daar kunnen vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers elkaar vinden. Behalve naar bijna 1700 vrijwilligersvacatures, kunnen bezoekers ook zoeken naar honderden vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en bedrijfsprojecten.