Gemeente Almere

Grote opkomst Open Dag Stadsdialoog Almere Centrum Weerwater

16-05-2011

Meer dan duizend mensen namen zaterdag deel aan de Open Dag Stadsdialoog Almere Centrum Weerwater, georganiseerd door de gemeente Almere. Op deze dag gingen Almeerders met elkaar en met de gemeente in gesprek over de toekomst van gebied rond het Weerwater als centrum van de stad. Aan het eind van de dag hingen drie grote borden boordevol ideeën, wensen, zorgen en kansen. De gemeente zal deze ideeën benutten bij het opstellen van een ontwikkelperspectief.

Het Weerwater, de oevers eromheen en de aangrenzende stadsdelen zullen een ander gezicht krijgen in de toekomst. Met de groei van de stad komt het Weerwater meer centraal te liggen en zal het hart van de stad gaan vormen. Er kán van alles. De vraag is: wat zouden we wíllen? Om dat te horen vanuit bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit de stad, organiseert de gemeente deze Stadsdialoog.

Drie Denk-Tenten vormden de belangrijkste ontmoetingsplaats tijdens de Open Dag. Op die plek vonden gesprekken plaats en konden mensen hun wensen, ideeën, zorgen en kansen kwijt op grote `mindmaps'. Er kwamen bekende, maar ook heel opvallende ideeën binnen. Zoals een duikplaats met oplaadpunten voor de flessen of een daktuin op het theater. Ook kinderen konden hun creativiteit kwijt op kleurplaten en tekeningen. Een aantal van hen had ook al ideeën voor de toekomst. Zo liet een meisje van 7 jaar weten `Als ik een tiener ben, wil ik een hockeyveld in het park'.

Om de zaken letterlijk eens van de andere kant te bekijken, voer ieder uur een boot tussen de Denk-Tenten. Vanaf de boot kregen mensen weer even een ander perspectief op het Weerwater. De ideeën die zij zo opdeden, konden ze weer kwijt bij de Denk-Tenten. Daar was bovendien nog meer te beleven. Men kon er Jeu de Boules spelen, segway rijden en kano varen. Ook was er de mogelijkheid met de fiets een `Rondje Weerwater' te rijden.

Ben Scholten, wethouder Economische Ontwikkeling, is blij over de grote belangstelling. "Er wonen 190.000 mensen in Almere, we zouden gek zijn als we die denkkracht en creativiteit niet zouden benutten. Iedereen heeft wel ideeën. Zelfs de mensen die de tent binnen stapten met het idee dat alles moest blijven zoals het is, blijken toch ook wensen te hebben om het gebied nog mooier te maken. Natuurlijk zijn er ook zorgen en het is goed dat die ook geuit worden en op de borden komen. Zo kunnen we in onze plannen voor de toekomst daar rekening mee houden."

Eerder dit jaar ging de stadsdialoog over het gebied ten zuiden van het Weerwater. Nu zijn de delen Stadscentrum, Stedenwijk en Lumièrepark & Filmwijk aan de beurt. In juni worden alle ideeën, zorgen en wensen gebundeld in een stalenwaaier en aangeboden aan het gemeentebestuur. Die zal de input benutten om een ontwikkelperspectief voor het gebied op te stellen. Dit zal een richtinggevend kader vormen voor alle ontwikkelingen in het gebied waardoor alle losse plannen en initiatieven gebundeld en versterkt kunnen worden.

Wilt u ook nog meepraten over de toekomst van het Weerwater? Dat kan! De Stadsdialoog Almere Centrum Weerwater loopt nog tot eind juni. U kunt terecht op de website www.stadsdialoog.nl of in het Atelier in het centrum (Diagonaal 40). In het Atelier vindt u een maquette waarop met behulp van kaartjes allerlei ideeën en wensen zijn geplaatst. Kom dus vooral langs en plaats uw idee.

Openingstijden: woensdagmiddag van 13:00-18:00, donderdagavond van 18:00-21:00 en zaterdag van 10:00-18:00.
Connexxion-banner naar actiepagina chipkaart voor 1.50 euro