Gemeente Millingen


Nieuwe wegversmallingen verminderen overlast op Heerbaan

Op het gedeelte van de Heerbaan tussen Hotel Millings Centrum en Café De Kastanje zijn rond Bevrijdingsdag drie eilandjes aangelegd, die dienst doen als wegversmalling.

Bij de reconstructie van de Heerbaan enkele jaren terug is een verhoogd kruisingsvlak aangelegd op de kruising Heerbaan / Prinses Irenestraat. Dit vlak zorgde voor de nodige geluidsoverlast voor direct aanwonenden door met name bus- en vrachtverkeer, dat ook scheurvorming in de woningen veroorzaakte. Om deze overlast te verminderen is vorig jaar het verhoogde kruisingsvlak verwijderd. In eerste instantie nam de overlast af, maar daarmee nam de snelheid van het verkeer weer toe en keerde ook de overlast terug.

Overlast beperken

Door de aangelegde wegversmallingen moet het verkeer nu rekening houden met het tegemoet komende verkeer. Ook zonder tegemoet komend verkeer, moet het verkeer door een 'slinger' wat snelheidsremmend werkt en zo overlast tot een minimum beperkt.

Zelfde versmallingen als andere kant Heerbaan

Niet iedereen zal even enthousiast zijn over de wegversmallingen en het zal even wennen zijn. U bent er waarschijnlijk al vertrouwd mee, want hetzelfde type snelheidsremmers is jaren geleden aan de andere kant van de Heerbaan richting Duitse grens aangebracht. Op het bewuste gedeelte van de Heerbaan geldt overigens een maximum toegestane snelheid van 30 km/uur uit het oogpunt van veiligheid, leefbaarheid en een positieve beleving van het centrum van Millingen aan de Rijn.

Klachten analyseren

De gemeente zal eventuele klachten over de wegversmallingen analyseren en als dat nodig is actie ondernemen om de verkeersveiligheid op peil te houden.