Rochdale


16 mei 2011
Website Rochdale beter bezocht en gewaardeerd

De vernieuwde website van Rochdale wordt beter bezocht en beter gewaardeerd. Uit de Woningcorporatie Web Monitor van adviesbureau Between-us blijkt dat Rochdale van de 42ste plaats naar de 10e plaats is gestegen.

De corporatie staat nu vlak onder Ymere. Between-us vergelijkt sinds vier jaar de websites van de vijftig grootste woningcorporaties. Rochdale heeft begin dit jaar haar website vernieuwd. Dit is slechts een tussenstap, omdat er in de toekomst wensen zijn voor een `digitaal loket': een huurdersportaal waar de huurder al zijn zaken online kan afhandelen. In 2011 is Rochdale ondanks de wensen voor de toekomst al met 32 plaatsen gestegen. Daarnaast krijgt de website een 7,8 als rapportcijfer. In 2010 was dat nog een 6,8.

Social sharing
Uit het onderzoek blijkt ook dat social media op dit moment `hot' zijn in de corporatiesector. Bijna veertig procent van de onderzochte woningcorporaties neemt ze op in hun communicatiemix. Rochdale heeft `social sharing' ingebed op de site (video's via youtube ontsloten bijvoorbeeld) en je kunt bijvoorbeeld een nieuwsbericht of een woning delen met vrienden via Facebook, Hyves etc.
Om het digitaal loket vorm te geven zullen in de komende jaren in overleg met alle betrokken afdelingen en de gebruikers van onze website, plannen gemaakt worden om de `ultieme website' van Rochdale vorm te geven.

Top tien
De top tien bestaat uit de volgende organisaties:
1.Waterweg Wonen

2. Woonwaard

3. Mooiland Maasland

4. Vivare

5. De Key

6. Mitros

7. WoonFriesland

8. De Woonplaats

9. Ymere

10.Rochdale

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.