NCRV

NCRV's Altijd Wat wint European Design Award 2011

Ingezonden door NCRV op 16 mei, 2011 - 10:23



maandag 16 mei 2011 - 20:55 uur
Zender:
Nederland 2

De rubriek Altijd Wat Wijzer in het NCRV-opinieprogramma Altijd Wat heeft de Golden European Design Award 2011 in de categorie Motion Graphics gewonnen. Het is de tweede designprijs die de succesvolle rubriek dit jaar in de wacht sleept. Bovendien ontving Altijd Wat de 'juryprijs' - de hoofdprijs: de jury vond de Altijd Wat Wijzer de beste inzending van alle categorieën.

De European Design Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste grafische designs, illustraties en interactieve designs in Europa. De jury bestaat uit journalisten en recensenten van twaalf vooraanstaande design-tijdschriften.

De Altijd Wat Wijzer wordt door de redactie elke week in samenwerking met ontwerpbureau WOUW! en Subsoda gemaakt. Ontwerpbureau WOUW! maakt voor elke uitzending van Altijd Wat een animatie over een actueel of maatschappelijk onderwerp en Subsoda maakt de illustraties. Altijd Wat, dat elke vrijdagavond op Nederland 2 wordt uitgezonden, wil hiermee de kijker informeren, maar ook bestaande beeldvorming onder de loep nemen en aannames onderzoeken.

De Altijd Wat Wijzer wordt ook wel de grafische bijsluiter genoemd. Het is een animatie waarin met veel feiten en cijfers een complex onderwerp wordt neergezet. Door alles overzichtelijk op een rijtje te zetten, ontstaat een helder beeld en wordt het onderwerp behapbaar en toegankelijk.

Eerder kreeg de Altijd Wat Wijzer de Infographics Jaarprijs 2010 voor een animatie over voedselverspilling. De Infographics Jaarprijs is de gezamenlijke prijs van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).

De Altijd Wat Wijzer over voedselverspilling en de animatie 'Dementie' een groot probleem zijn terug te zien op:
http://altijdwat.ncrv.nl/nieuwsblogs/altijd-wat-wijzer-wint-goud-bij-eu ropean-design-awards-2011.
Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/nieuwsblogs/altijd-wat-wijzer-wint-goud-bij-eu ropean-de...