Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16-05-2011

Bewoner trekt aan de bel na diefstal tuinmeubilair

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, een 19-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt verdacht van diefstal van tuinmeubilair uit een achtertuin van een woning aan de Rockanjestraat. De man is op het bureau
ingesloten.

Rond 00.30 uur wekte een buitenalarm de 46-jarige bewoner van een woning aan de Rockanjestraat. Hij keek naar buiten en zag dat een onbekende aan de haal ging met zijn tuinbank . Om de diefstal te voorkomen probeerde hij de auto waarmee de diefstal gepleegd was te volgen. Het voertuig reed met hoge snelheid door de wijk de Reeshof. Gewaarschuwde agenten zochten mee en troffen korte tijd later de tuinbank aan in de Sassenheimstraat. Het tuinmeubilair was zwaar beschadigd. Het voertuig waarmee de diefstal gepleegd was trof de politie geparkeerd aan in de wijk Dalem Noord. Via kentekenregistratie kwamen de agenten uit bij onder andere de 19-jarige. Hij mag zich op het bureau verantwoorden.

Politie houdt verdachte aan van steekincident

TILBURG: De politie heeft vanmorgen een 22-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige stadsgenoot op 15 april jl. met een mes te hebben gestoken. Dit gebeurde op de
parkeerplaats van het Station West aan de Troelstrastraat. Het slachtoffer liep steekverwondingen op in rug en gezicht. Hij raakte ernstig gewond. Na het incident brachten vrienden hem naar de eerste hulp van het Tweestedenziekenhuis waar toevallig ook agenten waren in een andere zaak. De politie stelde direct een onderzoek in wat wees in de richting van de 22-jarige. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 43-jarige Tilburgse automobilist van de weg gehaald. Agenten controleerden hem rond 23.30 uur op de Bredaseweg. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 590 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij 10 tot 15 pilsjes te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-05-2011 11:16 | © Regio Midden en West Brabant |