VU Medisch Centrum
persbericht

Amsterdam, 16 mei 2011
2011/030/JS

Medicijnen voorschrijven: een vak apart

Studenten leren de puzzel doorgronden

Door de grotere aandacht voor diagnostiek blijft farmacotherapie, de behandeling met behulp van geneesmiddelen, een stiefkindje in het medisch onderwijs. Toch zijn de meeste opleiders het erover eens dat dit vakgebied een prominentere plaats verdient.
Deze en andere artikelen in het tweede nummer van I.O., onderwijsmagazine van VUmc.

Vandaag verschijnt I.O., het nieuwe onderwijsmagazine van VU medisch centrum.
I.O. informeert professionals over belangrijke ontwikkelingen in en rond medische, verpleegkundige en paramedische opleidingen en onderwijs.

In dit tweede nummer:
* Studenten leren door feedback: Met de komst van nieuwe curricula voor geneeskundestudenten hebben veel universitaire medische centra hun studentenbegeleiding verfijnd. Toch zijn er nog verbeteringen mogelijk. Goede feedback blijkt cruciaal.
* Schokkende cijfers maken de geesten rijp voor innovatie: In ziekenhuizen sterven jaarlijks drie keer meer mensen door menselijk falen dan door verkeersongelukken. Alle reden dus om onderzoek naar de kwaliteit van de zorg en patiëntveiligheid te gebruiken voor de vernieuwing van het medisch onderwijs. Onderzoeker en internist Hub Wollersheim breekt er een lans voor.
* De kracht van het idee: onderwijsvernieuwer Han Gerrits over de nieuwe methoden en technieken die ons mogelijkheden bieden om sneller, meer en betere ideeën te genereren. En zonder ideeën geen innovatie.
* Ook in dit nummer: de superstudent, signalement van boeiende
* artikelen uit vakbladen en het laatste nieuws vanuit instituut
* onderwijs en opleiden VUmc.

I.O. verschijnt driemaal per jaar. Een abonnement en/of losse nummers zijn kosteloos te verkrijgen bij de dienst communicatie van VUmc, tel. 020 - 444 3444 of via io@vumc.nl. Online bladeren door I.O.?

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Jan Spee (020) 444 3444 fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (