Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 16-05-2011

Enkeltje voor de trein

MAARSSEN Agenten hielden op zondagmiddag 15 mei twee jongens aan omdat zij een vlindermes bij zich hadden.

Rond 16.30 uur werd een agent in Bisonspoor aangesproken door een meisje. Zij vertelde dat twee jongens op het station Maarssen met een vlindermes aan het spelen waren en dat zij daar erg van was geschrokken. De agent ging naar het station en zag de twee jongens daar staan. De agent sprak de twee, jongens van 12 en 14 jaar uit Soest en Utrecht, aan. De 12-jarige jongen bleek inderdaad een vlindermes op zak te hebben en de jongens hadden meerdere stuks gereedschap bij zich. Ook viel op dat zij allebei een enkeltje voor de trein van Utrecht naar Maarssen hadden. De agent hield de twee jongens aan en zij werden naar het politiebureau overgebracht.

Uit hun verhoor bleek dat de jongens één van de stuks gereedschap, een hamer, die dag had gestolen bij een bouwmarkt in Maarssen. De twee waren van plan een scooter in Maarssen te stelen, vandaar het enkeltje voor de trein. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt en hun ouders zijn in kennis gesteld.

Dronken tegen de gevel

OUDEWATER Een man die de nodige alcohol achter zijn kiezen had, ging op zondagavond 15 mei onderuit.

Rond 20.05 uur reed een 26-jarige man uit Papekop met zijn scooter over de Tappersheul. Daar reed hij tegen de gevel van een woning en kwam ten val. Hierbij liep hij licht letsel aan zijn hoofd op. Politie en ambulance gingen ter plaatse. De Papekopper werd door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Uit de blaastest bleek dat de man een stevige hoeveelheid alcohol op had. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies de Papekopper 1210 ug/l, 5,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.