Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van poging zakkenrollen aangehouden

Leiden, 16-05-2011 o De politie heeft vrijdagmiddag 13 mei twee mannen van 21 en 23 jaar en een vrouw van 27 jaar aangehouden op verdenking van poging zakkenrollen.

De vrouw leidde op de Breestraat nabij de bushalte een oudere vrouw af door met een stadsplattegrond in de handen en boven de tas van de vrouw de weg te vragen. Ondertussen probeerde één van mannen tot twee keer toe met de hand in de tas van de vrouw te komen, terwijl de ander de omgeving in de gaten hield. Doordat de oudere vrouw net op die momenten wegdraaide mislukte het zakkenrollen.

Een beveiligingsbeambte in burger had gezien hoe de drie personen achter de vrouw liepen over de Breestraat richting het Noordeinde naar de bushalte. De beveiliger vermoedde dat de drie de vrouw wilden rollen en heeft de politie gebeld, waarna hij de personen achterna is gelopen. Vermoedelijk vond de oudere vrouw het gedrag van de man en vrouw die dicht bij haar stonden hinderlijk en is bij hen weggelopen. De verdachten werden op het Kort Rapenburg aangehouden.