Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 16-05-2011

Politie houdt verdachte winkelinbraak aan
UTRECHT De politie heeft maandagmorgen een man aangehouden op verdenking van een winkelinbraak.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak bij een winkel aan de Biltstraat. In de omgeving heeft de politie diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Een oplettende getuige heeft de verdachte over de Nachtegaalstraat zien rennen richting de Schoolstraat. Op basis van het doorgegeven signalement hielden agenten niet veel later de verdachte man op de Maliesingel aan. De man, 23 jaar en afkomstig uit Utrecht, werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandeling
UTRECHT Een man is maandagochtend vroeg aangehouden op verdenking van mishandeling.

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie een melding van twee vechtende mannen op de taxistandplaats aan het Janskerkhof. Vermoedelijk had een dronken passagier een taxichauffeur tijdens de rit uitgescholden en daarna de auto verlaten. Nadat hij was uitgestapt, sloeg hij de taxichauffeur. De chauffeur, 42 jaar en afkomstig uit Utrecht, is met knieletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De dronken man is na de vechtpartij richting de Korte Jansstraat gelopen. De politie hem, 38 jaar en afkomstig uit Utrecht, even later aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij had letsel aan zijn neus en hand. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verlaten plaats ongeval
UTRECHT - Zaterdagavond werden drie personen aangehouden voor het verlaten plaats verkeersongeval. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een melding van een auto die tegen een lantaarnpaal was gereden op de Verlengde Vleutenseweg. De drie inzittenden waren na het ongeval weggerend. De politie heeft alle inzittenden in de omgeving aangehouden terzake verlaten plaats verkeersongeval. De bestuurder, een 32-jarige man uit Utrecht, bleek gedronken te hebben. Daarnaast bleek uit onderzoek dat de auto van de man niet verzekerd was. De man is
meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse wees 615 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tegen de andere twee mannen, 24 en 33 jaar uit Utrecht, werd ook proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

UTRECHT Bij een vechtpartij raakte een man op zondagmiddag gewond aan zijn hoofd.

Rond 12.40 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Ivoordreef. Twee mannen, één van 20 jaar uit Utrecht en een andere man waarvan de gegevens onbekend zijn, hadden ruzie met elkaar en over en weer vielen klappen. Vervolgens gaf de man de Utrechter een klap op zijn hoofd met een baksteen. Een ambulance kwam ter plaatse en zij hebben de man behandeld aan zijn verwondingen. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen, waardoor de andere man niet werd aangehouden.

Inbraak

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag werd een inbraak gepleegd in een bedrijfspand, de verdachten wisten te ontkomen.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Nijverheidsweg. De verdachten waren vermoedelijk met drie of vier personen. Na de inbraak reden ze weg in een donkerkleurige Audi, met vermoedelijk zilverkleurige dakdragers, in de richting van de Vleutenseweg. Agenten van district Heuvelrug zagen de auto rijden over de A12 bij Maarsbergen. Het voertuig reed toen met een snelheid die boven de 220 km/u kwam, waardoor de agenten de auto uit het oog verloren. Er moet nog worden geïnventariseerd wat er is weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen motor

UTRECHT Agenten hielden op zondagavond 15 mei een man aan die op een vermoedelijk gestolen motor reed.

Rond 21.35 uur zagen agenten dat een man op de Van Alphenstraat van een motor stapte. De man zag op dat moment de agenten en zette het meteen op een lopen. De agenten gingen achter hem aan en wisten de verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, na een achtervolging door de wijk aan te houden.

Het contactslot van de motor was vernield en hij was voorzien van een valse kentekenplaat. Hij bleek uit Duitsland afkomstig te zijn en was vermoedelijk gestolen. Agenten namen de motor in beslag.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Brand

UTRECHT Op zondagavond 15 mei heeft kort brand gewoed bij een pand. De politie sluit brandstichting niet uit.

Rond 20.10 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand bij een pand aan de Neckardreef. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse en de brandweer had de brand snel onder controle. Bij de brand bleek onder andere een houten gevelplaat te hebben gebrand en was de gevel beschadigd.

Gezien de aangetroffen sporen is er mogelijk sprake van brandstichting. Aan getuigen die rond 20.00 uur iets verdachts op of rond de Neckardreef hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.