Provincie Utrecht

Jan Jansen krijgt onderscheiding van commissaris van de Koningin

Koninklijke onderscheiding voor Jan Jansen

Jan Jansen is Koninklijk onderscheidden. Tijdens de afscheidbijeenkomst van de organist van de Domkerk, speldde de commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, hem de bijbehorende versierselen op. De heer Jansen werd vanwege zijn uitzonderlijke muzikale en maatschappelijke verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Jansen (1946) nam afgelopen zaterdag na bijna vijfentwintig jaar afscheid als vaste organist van de Domkerk. In die functie begeleidde hij niet alleen de zondagskerkdiensten, maar verzorgde hij ook een actief muzikaal programma op doordeweekse dagen. Tevens was hij lange tijd als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium en speelde hij een sleutelrol in de zaterdagmiddagconcerten. De Domkerk is door deze concerten nationaal en internationaal op de kaart gezet.

"Onze regio mag zich heel gelukkig prijzen met zo'n groot musicus, die met zoveel enthousiasme en veelzijdigheid de grootste werken uit het breedste repertoire op zo'n begaafde onmiskenbare wijze ten gehore brengt," aldus de heer Robbertsen in zijn toespraak.

De commissaris van de Koningin prees ook de andere leden van de familie Jansen: echtgenote Christine, zonen David en Maarten en dochter Janine. Gezamenlijk leveren zij al jaren een belangrijke bijdrage aan het culturele niveau en daarmee het internationaal aanzien van de regio. "Leipzig heeft Bach; Utrecht heeft de familie Jansen," aldus Robbertsen.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11