Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 16-05-2011

Ex perst vriendin onder bedreiging af

ALMKERK - De politie heeft vanmorgen een 28-jarige inwoner uit Werkendam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 26-jarige ex-vriendin uit Woudrichem te hebben afgeperst en bedreigd. Het feit vond plaats op 06 mei jl. De man is op het bureau ingesloten.

Het slachtoffer meldde dat haar ex-vriend haar op 06 mei jl. op de Provincialeweg Noord benaderde voor geld. Nadat ze aangaf geen geld te hebben dreigde hij haar in brand te steken. Het slachtoffer voelde zich ernstig bedreigd en gaf om onder druk een geldbedrag. Nadat de verdachte het geld ontvangen had vertrok hij.

Inzittende bestelbus gedraagt zich verdacht

SPRANG-CAPELLE - De politie stelde gisteravond een onderzoek in nadat zij een melding had ontvangen dat een man zich verdacht gedroeg bij een bestelbus. De bus stond geparkeerd in de Burgemeester Meyerstraat. Volgens buurtbewoners zou de bestuurder foto's van de omgeving maken. Agenten stelden een onderzoek in en troffen het voertuig aan. De bestuurder, een 52-jarige man uit Wenen troffen ze in de Kerkstraat. In zijn kleding troffen agenten een busje pepperspray en een stiletto aan. In de bus lag onder andere een film- en fotocamera, dekens en kussens. De politie heeft de bus voor nader onderzoek in beslag genomen.

Auto buit na woninginbraak

SPRANG-CAPELLE - De politie onderzoekt een inbraak in een woning waarbij een auto, een Zwarte Audi A8 met het kenteken 27-PZF-6 is buit gemaakt. De inbraak vond vannacht rond 02.30 uur plaats in de Achter de Hoven. De bewoner werd gewekt door glasgerinkel. Toen hij poolshoogte ging nemen stuitte hij in de hal op een inbreker. De dader nam vanuit de hal de autosleutels mee en vertrok met de Audi, die bij de woning geparkeerd stond. Door het track & trace systeem lukte het de politie het voertuig in Moergestel te traceren. De dader was gevlogen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-05-2011 12:55 | © Regio Midden en West Brabant |