Ingezonden persbericht

Professionals overvallen door vroege komst rups

Vlaardingen, 16 mei - Het extreem warme voorjaar zorgt ervoor dat de eikenprocessierups vroegtijdig problemen creëert in grote delen van Nederland. Een goede bescherming is essentieel bij het bestrijden van de rupsen. De brandharen, die rupsen achterlaten bij hun trek naar nieuwe eikenbladeren, zorgen voor heftige huidproblemen en irritaties aan de ogen en luchtwegen. Imbema Cleton, leverancier van beschermingspakken voor professionals, ziet dat veel professionals de gevolgen van het contact met de rups onderschatten.

Jean-Paul Suijs, productspecialist van Imbema Cleton: 'Tuinders, hoveniers, agrariërs en medewerkers van reinigingsdiensten laten zich verrassen door de eikenprocessierups. De gevolgen van contact met de brandharen zijn uiterst vervelend en pijnlijk. In sommige gevallen komen zelfs koorts, misselijkheid, braken, duizeligheid en ademhalingsstoornissen voor. De rups is een gevaar voor de gezondheid.'

Al tientallen jaren is de migratie van de rups een probleem voor werknemers uit de hoveniers- en reinigingsbranche en de agrarische sector. De rups wordt voornamelijk biologisch bestreden door het wegzuigen of verbranden van de rups, of de inzet van natuurlijke vijanden zoals de sluipwesp en sluipvlieg. Bij deze manier van bestrijden is het noodzakelijk om de juiste persoonlijke bescherming te dragen.

Over Imbema Cleton
Imbema Cleton B.V. uit Vlaardingen is een toeleverancier op het gebied van industriële producten, opgesplitst in vijf productgroepen: slangen en koppelingen, smeermiddelen, reiniging, klimaat en persoonlijke beschermingsmiddelen. Imbema Cleton is onderdeel van de Imbema Groep.

Noot voor de redactie,