Gemeente Best

Hoge opkomst ondernemers voor Centrummanagement

16-05-2011

Op 10 mei nam wethouder Walraven onder toeziend oog van ruim 80 ondernemers uit het centrum van Best officieel de definitieve versie van het ondernemingsplan van Centrummanagement Best (CMBest ) in ontvangst.

Hoewel het centrummanagement in Best, gesteund door de gemeente en de Kamer van Koophandel in de kinderschoenen staat, loopt de planning ver voor op diverse gemeenten in de regio. Er is in korte tijd al erg veel werk verzet. Centrummanager Ruud de Bruin: "We hebben enkele in het oog springende acties ondernomen om te laten zien wat we met z'n allen kunnen bereiken, waaronder sfeerverhogende kerstdecoratie en de oliebollenkraam, het verzorgen van braakliggende terreinen en het faciliteren van een aantal geslaagde, feestelijke activiteiten."

Structureel
"Hoewel deze quickwins positieve reacties hebben opgeleverd willen we structureel iets veranderen in het ondernemersklimaat in het centrum van Best. Initiatieven sneller en makkelijker uitvoerbaar maken door bredere ondersteuning, een aantrekkelijke uitstraling van het centrum door gezamenlijke aanpak van openbare ruimte en een blijvende open samenwerking tussen ondernemers en gemeente", aldus de centrummanager.

Ook wethouder Walraven benadrukte hoe belangrijk centrummanagement is: "Samenwerking is van cruciaal belang voor een goed ondernemersklimaat en een bloeiend centrum". Als ondernemers samen zo het initiatief pakken, wil de gemeente daar graag achter staan en actief ondersteunen".

Wethouder Walraven ontvangt het BRO-rapport uit handen van voorzitter Jos van Alphen van CMBest.

Wethouder Walraven ontvangt het BRO-rapport uit handen van voorzitter Jos van Alphen van CMBest.

---