WK Dammen 2011

De Stichting Aanzet gaat dit WK Dammen 2011 organiseren. Zij doet dit in samenwerking met Tamek Damkring Marknesse, Damclub Emmeloord en Damclub Urk Aan Zet. Het WK Dammen 2011 zal worden gehouden van zaterdag 7 tot en met woensdag 18 mei 2011 in de Beurszaal van theater 't Voorhuys, Beursstraat 1 te Emmeloord en van donderdag 19 mei tot en met zaterdag 28 mei in De Koningshof op Urk. Er worden negentien ronden gespeeld en het evenement zal ruim drie weken duren. Op zondagen wordt er niet gespeeld.

De deelnemers aan het WK Dammen 2011 verblijven in het stijlvolle Best Western Hotel 't Voorhuys dat gesitueerd is in het centrum van Emmeloord.
Verder heeft de KNDB besloten om de jubileumreceptie ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan tijdens het WK Dammen 2011 in Emmeloord te houden.
De twintig sterkste spelers ter wereld komen naar Emmeloord en Urk om te strijden om de wereldtitel. De partijen worden op elektronische borden gespeeld en zijn live op internet te volgen. Naast het WK Dammen 2011 organiseert het organisatiecomité ook een randprogramma met interessante damactiviteiten in Emmeloord en op Urk.

Link http://www.wkdammen2011.nl