Project Gemeente Westland



Informatiebijeenkomsten waterproblematiek Oranjepolder

Publicatiedatum: 16-05-2011

De gemeente Westland organiseert in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland twee informatiebijeenkomsten over mogelijke oplossingen om het risico op wateroverlast terug te dringen in de Oranjepolder in Maasdijk. Omdat de waterproblematiek in Maasdijk zowel de bewoners als de ondernemers aangaat, en de belangen voor een ieder verschillend zijn, hebben wij besloten twee aparte informatieavonden te organiseren. Eén voor u als bewoner en één voor ondernemers.
Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst voor bewoners vindt plaats op 16 mei in de zaal van de gereformeerde kerk De Hoeksteen, Prinsenlaan 4 in Maasdijk. De aanvang is 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

De bijeenkomst voor ondernemers vindt plaats op 19 mei a.s. in de presentatieruimte van het bedrijf Greenpack, Honderdland 431, in Maasdijk. De aanvang is 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur, ingang op de begane grond aan de zijde van de parkeergarage).

Waterproblematiek
De Oranjepolder heeft in het verleden meerdere malen te maken gehad met wateroverlast na langdurige en hevige regenval. In augustus van 2010 heeft Maasdijk wederom te maken gehad met wateroverlast ondanks de vele maatregelen die al getroffen zijn door het Hoogheemraadschap en de gemeente.

In april van 2010 is via een brede verkenning en een werkatelier met overheden, experts, Kernoverleg Maasdijk (KOM) en belanghebbenden uit het gebied gehouden. Daar is het probleem op basis van de meest recente wateranalyses besproken en is een eerste inzicht verkregen in de mogelijke oplossingsrichtingen. Deze zijn vervolgens verder uitgewerkt en teruggebracht tot reële en kansrijke oplossingen.

Gemeente en het Hoogheemraadschap trekken gezamenlijk op om de waterproblematiek in de Oranjepolder aan te pakken en willen deze kansrijke oplossingen graag aan u presenteren. U krijgt uitgebreid gelegenheid om hierop te reageren en vragen te stellen.

Aanmelden
Om organisatorische redenen willen wij graag weten hoeveel mensen wij op 16 en 19 mei a.s. kunnen verwachten. U kunt zich aanmelden per e-mail: CGMvZeijl@gemeentewestland.nl o.v.v. `Informatiebijeenkomst Oranjepolder' met daarbij vermeld de datum waarop u aanwezig bent.

Mocht u een vraag en/of suggestie voor ons hebben, dan kunt u dat via het hierboven genoemde e-mailadres aan ons kenbaar maken zodat wij deze kunnen bespreken tijdens de informatiebijeenkomst.