Gemeente Eemnes

Laatste mogelijkheid voor aanmelding Fietsinformatiedag voor senioren in Eemnes

Op maandag 16 mei 2011 organiseert de gemeente Eemnes in samenwerking met de Fietsersbond en het ROV-Utrecht een Fietsinformatiedag voor senioren. In een ontspannen sfeer kunnen 65-plussers hun verkeerskennis en fietsvaardigheden opfrissen. De Fietsinformatiedag is bedoeld voor de senioren-fietser die nog lang en op een veilige en plezierige manier aan het verkeer wil deelnemen.
Programma
De Fietsinformatiedag wordt in het gemeentehuis in Eemnes van 9.00 tot 16.00 uur op 16 mei gehouden. Tijdens de dag wordt aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en komen diverse verkeerssituaties aan bod. De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend. Ook is er een fietsspecialist aanwezig die kijkt of de fietsen van de deelnemers goed zijn afgesteld. Ten slotte kunnen de deelnemers een reactietest, een zicht- en gehoortest laten afnemen. Als laatste onderdeel is een korte fietstocht door Eemnes gepland, waarbij aandacht besteed wordt aan diverse verkeerssituaties. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. De dag, inclusief koffie/thee en lunch is gratis. Deelname is op eigen risico. Er zijn nog enkele plekken over. Men kan zich aanmelden bij de Fietsersbond, via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een e-mail met uw gegevens sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl.