Gemeente Utrecht

Leidsche Rijn Park wordt Máximapark

Het Leidsche Rijn Park heet vanaf maandag 16 mei officieel het Máximapark, genoemd naar prinses Máxima, echtgenote van prins Willem Alexander. Het college van B& W heeft ingestemd met deze naamswijziging. Prinses Máxima heeft laten weten vereerd te zijn dat Utrecht haar nieuwste en grootste stadspark naar haar heeft vernoemd. Op maandag 16 mei 2011 om 11 uur onthult wethouder Harrie Bosch een welkomstbord met het nieuwe logo van het Máximapark.

Meer parken in Utrecht zijn genoemd naar vrouwelijke leden van het Koninklijk Huis. Wilhelmina, Juliana en Beatrix hebben al een 'eigen' park in Utrecht. ''We zijn trots dat het Leidsche Rijn Park, een heel bijzonder park in Utrecht, vanaf nu de naam draagt van prinses Máxima'', aldus wethouder Harrie Bosch. ''Máxima is een prinses met stijl en allure en het park heeft dit ook.''

De naamswijziging van het park in Leidsche Rijn is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Leidsche Rijn Park.

Onthulling

Bij een nieuwe naam past een nieuw logo. Op maandag 16 mei 2011 om 11 uur onthult wethouder Harrie Bosch een welkomstbord met het nieuwe logo van het Máximapark. U wordt van harte uitgenodigd bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. De locatie is in het park, op loopafstand vanaf de parkeerplaats tegenover de hoofdentree aan de Utrechtseweg 4.