Ingezonden persbericht


Persbericht

Helmond, 11 mei 2011

Volop innovatie in de Nederlandse Automotive industrie

Uitreiking van de ATC Innovation Award

De automotive industrie is met vernieuwd elan uit het dal van de recessie gekropen en de spirit voor innovatie en ondernemen is onverminderd hoog. Dat blijkt weer bij de verkiezing van de ATC Innovation Award 2011. Vijftien automotive bedrijven dienden hun meest recente innovaties in. De inzendingen bestrijken het hele automotive speelveld van grondstoffen en technologie voor verbrandingsmotoren tot datacommunicatie en geavanceerde in-car services voor elektrische voertuigen.

De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden op het International Automotive Congress op 16 mei in Eindhoven (TU/e auditorium). Voor een publiek van meer dan 500 automotive professionals wordt de prijs uitgereikt. Dat gebeurt om 17.00 uur.

Wie wint de trofee 'Het Pientere Pookje'?

Achtergrond
De Nederlandse automotive industrie is ambitieus en innovatief. Innovatie komt echter niet vanzelf. Het vergt inspiratie, durf en doorzettingsvermogen. Die spirit zit in de Nederlandse automotive industrie. De ATC Innovation Award wil dit in het zonnetje zetten.De verkiezing wordt tweejaarlijks georganiseerd. De jury uit wetenschap en bedrijfsleven beoordeelt op drie criteria:


* Innovativiteit: Technische of functionele vernieuwing 10 punten
* Potentieel: Business kans in de internationale automotive industrie 6 punten
* Aanpak: projectopzet, samenwerking, organisatie van de keten 4 punten

De prijs
De prijs is allereerst de eer van het winnen. Daarnaast krijgt de winnaar het glasobject 'Het Pientere Pookje'; het icoon van de innovativiteit van de Nederlandse automotive industrie. Van de High Tech Automotive Campus in Helmond ontvangt de winnaar een innovatievoucher van ¤7500,-

Het ATC en het International Automotive Congress.
Het Automotive Technology Centre is de clusterorganisatie in de Nederlandse automotive industrie voor het stimuleren van technologieontwikkeling en samenwerking. Het ATC organiseert jaarlijks in samenwerking met innovatieprogramma HTAS het International Automotive Congress op 16 en 17 mei in het Audotorium van de TU/e in Eindhoven.




Ingezonden persbericht